Eredivisie in de aanval met lancering van NL League

Reacties

Eredivisie CV-directeur Jan de Jong zit deze week bij Ajax om zo snel mogelijk ook de landskampioen binnenboord te krijgen bij de NL League, waarmee de Nederlandse clubs de KNVB buitenspel zetten. De ambities zijn groot.

Eredivisie in de aanval met lancering van NL League

Ajax is - net als Feyenoord - onmisbaar in de grote plannen. En die zijn nodig ook, want ons betaalde voetbal staat al te lang stil terwijl de internationale voetbalwereld groeit als de koers van de Crypto. De lancering van de NL League zorgt voor veel opschudding in voetballand. De clubs komen los van de bond, in navolging van andere landen.

Wij verkenden de dik zeventig pagina’s tellende business case, die in handen is van VI. Een snelle en wendbare organisatie moet er komen. Met commerciële bloei als stevig fundament. Want zonder munten kun je in het huidige Europese geweld fluiten naar punten. Dik honderd miljoen euro moet er met een duidelijke strategie makkelijk extra binnen gehaald kunnen worden. Daarmee wordt de kap van 700 miljoen geslecht.

Ter indicatie: het gehele Nederlandse voetbal staat op 604 miljoen euro. De NL League moet er over vijf jaar staan en dus eerst maar eens over de 700 heen gaan. Nederland zou dan best of the rest moeten zijn achter de grote vijf: Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje. Binnen vijf jaar moeten er naast Ajax nog minimaal twee clubs bij de Europese topvijftig zitten.

Lees hier veel meer over de plannen. Hoe wil de Eredivisie aansluiting vinden met de grootste competities?

'Die NL League komt er, maar ze zullen wel op de knieën naar Ajax moeten'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.