Eredivisie-fans stemmen massaal tegen wedstrijden op zondagavond

Reacties

Een grote meerderheid van de supporters van Eredivisie-clubs is tegen het spelen van wedstrijden op zondagavond. Dat blijkt uit een enquête van Supporterscollectief Nederland die in enkele dagen door 8.000 fans is ingevuld.

Eredivisie-fans stemmen massaal tegen wedstrijden op zondagavond
© Pro Shots

Het idee om op zondagavond 20.00 uur te gaan voetballen bestaat al een tijdje. FOX Sports is hier een groot voorstander van, omdat het op deze manier meerdere wedstrijden verspreid over het hele weekend kan uitzenden. In het afgelopen seizoen werden er al negen duels op zondagavond gespeeld; voor het nieuwe seizoen moet zondag 20.00 uur een vaste speeltijd worden.

Matthijs Keuning, voorzitter van het collectief, liet tegenover VI al weten dat daarmee een 'grens wordt overschreden'. De Eredivisie-fans zijn het met hem eens. Liefst 82 procent noemt het spelen op zondagavond een 'zeer slecht' tijdstip. Ruim de helft van de ondervraagden stelt zelfs dat de kans kleiner is dat zij hun seizoenkaart verlengen of een losse kaart kopen als er vast op dat tijdstip wordt gespeeld.

In de nieuwe plannen van de Eredivisie zou op zaterdag ook niet langer worden afgetrapt om 19.45 uur, maar zouden er alleen nog twee duels beginnen om 18.30 uur én twee om 21.00 uur. Dat terwijl uit de door fans ingevulde vragenlijst blijkt dat de aftraptijd van 19.45 uur op zaterdagavond juist de grootste populariteit geniet onder de fans (86 procent), samen met zondagmiddag 14.30 uur (92 procent).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.