Eredivisie-debutanten bij Ajax glunderen in Arnhem: 'Dit zijn gouden momenten'

Reacties

Jay Gorter en Anass Salah-Eddine debuteerden zondag voor Ajax in de Eredivisie met een gelijkspel tegen Vitesse. Het jonge tweetal keek met een speciaal gevoel terug op hun competitiedebuut bij de landskampioen.

Eredivisie-debutanten bij Ajax glunderen in Arnhem: 'Dit zijn gouden momenten'
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
2 - 2
Ajax
Ajax

Gorter kwam eerder dit seizoen al in actie in het KNVB-bekertoernooi, maar stond tegen Vitesse voor het eerst onder de lat bij Ajax tijdens een competitieduel. 'Als klein jongetje heb ik hier al naar uitgekeken. Ik heb net op Instagram gepost dat het mijn grootste droom is, en dat is ook zo', aldus de keeper die vorig jaar zomer overkwam van Go Ahead Eagles tegen Ajax TV.

'Ik ben opgegroeid met de club. Ik ben al mijn hele leven lang fan van Ajax en heb hier in de jeugd al mogen spelen. Dit zijn gouden momenten. Ik moest geduld hebben, maar het is toch gekomen en ik denk niet meer aan hoe lang het geduurd heeft. In aanloop naar deze wedstrijd zag ik al wel een beetje dat ik mijn debuut zou kunnen maken. Ik heb gisteren (zaterdag, red.) een goed gesprek gehad met de trainer en toen hoorde ik het eigenlijk pas echt', zei Gorter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 21-jarige doelman werkte dit seizoen zijn duels af bij Jong Ajax. 'Ik denk dat ik me heb laten zien en dat ik me goed ontwikkeld heb. Ik ben natuurlijk gehaald met een bepaalde rol. Het lag ook niet echt in de lijn der verwachting dat het zo snel zou gaan. Dus dat is alleen maar mooi en laat zien dat het goed met me gaat', besluit Gorter.

Salah-Eddine
Ook Salah-Eddine maakte tegen Vitesse zijn eerste minuten voor Ajax in de Eredivisie. De twintigjarige linksback viel tijdens de tweede helft in. 'Vanaf het moment dat ik het veld in stapte tot het eindsignaal heb ik genoten. Hoe oud was ik toen ik begon met voetballen? Vijf, zes? Ik keek altijd naar Ajax toen ik jong was. Dan kijk je zo lang uit naar dit moment. Dit moment was prachtig. Niet alleen voor mij, maar ook voor de mensen om mij heen. Ik hoop dat dit de eerste wedstrijd is van velen.'

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.