Eredivisie-clubs oefenen: Ajax verslaat Sparta, Willem II wint van Utrecht

In een besloten oefenduel op De Toekomst heeft Ajax woensdagmiddag gewonnen van Sparta Rotterdam. Ook Willem II en FC Utrecht namen het achter gesloten deuren tegen elkaar op.

Ajax - Sparta Rotterdam 3-0

Bij Ajax ontbraken uiteraard veel (jeugd)internationals en dus kregen enkele jonge spelers de kans om zich te laten zien voor de hoofdmacht. Hetzelfde geldt voor Sparta, waar onder anderen doelman Maduka Okoye afwezig was. Het was de Braziliaan Giovanni, normaal gesproken reserve bij Jong Ajax, die al in de zesde minuut de score opende.

Sparta was vervolgens wel dreigend, maar kreeg op slag van rust de 2-0 tegen via een kopbal van Perr Schuurs uit een hoekschop van David Neres. Het slotakkoord was in de tweede helft voor de net zeventienjarige Amourricho van Axel Dongen.

Willem II - FC Utrecht 2-1

Willem II heeft een beroerde serie achter de rug in de Eredivisie, maar boekte woensdag weer eens een succesje. De ploeg van Fred Grim was in de vriendschappelijke wedstrijd op het veld achter het Koning Willem II Stadion te sterk voor FC Utrecht. Argyris Kampetsis maakte al vroeg de 1-0, waarna Remco Balk de score met een fraai schot in de kruising gelijktrok. Vlak voor rust zorgde John Yeboah voor de winnende treffer.