Eredivisie 2009: pechvogel Volendam degradeert

FC Volendam degradeert naar de Jupiler League. Feyenoord, NAC Breda en FC Utrecht verzekerden zich van de play-offs voor Europees voetbal en Roda JC en De Graafschap gaan de nacompetitie in.

Eredivisie 2009: pechvogel Volendam degradeert

FC Volendam degradeert dus naar de Jupiler League. De ploeg van coach Frans Adelaar speelde gelijk bij De Graafschap door een laat eigen doelpunt van Gerry Koning. De Graafschap verzekerde zich van de play-offs tegen degradatie dankzij deze puntendeling op De Vijverberg. Roda JC kwalificeerde zich eveneens voor die play-offs door nipt te winnen bij Feyenoord.

FC Groningen, Feyenoord, NAC Breda en FC Utrecht kwalificeerden zich voor de play-offs om deelname aan de Europa League. Groningen versloeg NAC, Feyenoord verloor van Roda en FC Utrecht speelde nog net gelijk bij Heracles Almelo. In de play-offs staan Groningen en Utrecht tegenover elkaar, net als Feyenoord en NAC.

Ajax verzekerde zich van de derde plaats dankzij een verdiende zege op FC Twente. De Amsterdammers stromen in de laatste kwalficatieronde van de Europa League in. PSV pakte de vierde positie door een ruime overwinning bij Willem II en gaat naar de derde kwalificatieronde. SC Heerenveen eindigde als vijfde na een kansloze nederlaag bij AZ en is eveneens verzekerd van de derde kwalificatieronde.

Bekijk hier al onze video's