Enthousiaste Fernandes ziet gelijkenissen tussen Ten Hag en Keizer

Reacties

Bruno Fernandes (27) wil zich na een moeizaam seizoen revancheren in het shirt van Manchester United. De aanvallende middenvelder denkt onder Erik ten Hag weer te kunnen uitblinken op Old Trafford.

Enthousiaste Fernandes ziet gelijkenissen tussen Ten Hag en Keizer
© Pro Shots

Fernandes kwam in januari 2020 over van Sporting Portugal en kende een spectaculair eerste anderhalf jaar. In gesprek met Sky Sports is de Portugees zelfkritisch: 'De verwachtingen zijn hoog na mijn geweldige eerste seizoen, ik weet dat ik beter kan. Ik ben een emotioneel mens en ben soms misschien te kritisch op mezelf. Maar dat is hoe ik ben, ik houd niet van verliezen en probeer niemand anders de schuld te geven', legt Fernandes uit.

'Ik heb met de manager gesproken, hij vroeg me wat ik vond van de speelwijze. Ik vertelde hem dat ik bij Sporting Portugal ook een trainer had die van Ajax kwam', verwijst Fernandes naar Marcel Keizer. 'Zijn handelswijze was redelijk vergelijkbaar en ik heb mijn beste seizoen beleefd met hem', blikt Fernandes terug.

De Portugees ging afgelopen week al in op het 'harde' leiderschap van Ten Hag in Manchester. 'Voor mij is het belangrijk om de regels en eisen van de manager na te komen, dan komt mijn spel vanzelf naar voren. Het belangrijkste voor mij is dat het team succesvol is, dan kan ik ook uitblinken.'

De dip van Fernandes begon afgelopen seizoen na de komst van Cristiano Ronaldo. De middenvelder ziet daar echter geen enkel causaal verband in. 'Ik heb al mijn goals gemaakt toen Cristiano op het veld stond, dus ik denk niet dat dat een probleem is. We spelen bij de Portugese ploeg ook samen, dus dat zal nooit een probleem zijn. Goede spelers kunnen altijd samenspelen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.