Enrique ziet Spanje aan 'ramp' ontsnappen: 'Dit is tegengif voor elk verdriet'

Reacties

Spanje is dinsdag langs de afgrond in de Nations League gegaan. Dat erkende bondscoach Luis Enrique na de late overwinning in en tegen Portugal.

Enrique ziet Spanje aan 'ramp' ontsnappen: 'Dit is tegengif voor elk verdriet'
© Pro Shots
Portugal
Portugal
0 - 1
Spanje
Spanje

Na de teleurstelling tegen Zwitserland hervond Spanje op de valreep het geluk. 'Een overwinning is het beste tegengif voor welk vorm van verdriet dan ook', aldus Enrique na de 0-1 zege die tot stand kwam door een goal van Álvaro Morata in de 88ste minuut. 'Als we hadden verloren, zou het een ramp zijn genoemd.'

De Spaanse bondscoach gaf hoog op over de tegenstander – 'Portugal is top, top, top' – en over zijn spelers. Die hadden in zijn ogen zich van hun goede kant laten zien in Braga. Het maakt zijn werk als keuzeheer er niet makkelijker op. Want wie gaat er mee naar Qatar?

'Op de lijst staan niet 26 namen, maar veertig. Het is zonde dat er spelers zullen afvallen. Ik heb nog geen duidelijke lijst voor ogen, het wisselt steeds weer. We moeten ook niet vergeten wie ons eerder hebben geholpen. Dat is het moeilijke voor een coach', aldus Enrique. 'Maar vandaag zijn we gelukkig. We moeten van deze momenten genieten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Spanje
Meer over Spanje
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.