Enrique neemt het op voor falende Ramos: 'De volgende penalty neemt hij weer'

Reacties

Sergio Ramos was na afloop van het Nations League-duel van Spanje met Zwitserland tegen wil en dank hoofdrolspeler. De aanvoerder van de Spanjaarden verbrak maar weer eens een record, maar stond vooral in de schijnwerpers vanwege twee gemiste strafschoppen.

Enrique neemt het op voor falende Ramos: 'De volgende penalty neemt hij weer'
© Pro Shots
Zwitserland
Zwitserland
1 - 1
Spanje
Spanje

Luis Enrique nam het na afloop op voor de verdediger, in wie hij een grenzeloos vertrouwen stelt te hebben. 'Natuurlijk baart dit me geen zorgen', reageerde de keuzeheer van de Spanjaarden op de persconferentie. 'Dit soort dingen gebeuren nou eenmaal in voetbal.' Voor beide missers tegen Zwitserland benutte de recordinternational liefst 25 strafschoppen op rij voor de nationale ploeg en zijn club, Real Madrid. 'Als we een derde of vierde penalty hadden gekregen, had Ramos opnieuw achter de bal gestaan', reageerde Enrique gedecideerd.

De bondscoach wilde niet te lang stilstaan bij het gelijkspel tegen de Zwitsers. 'Voetbal is een wonderschone sport, maar soms vertelt de uitslag niet het verhaal van de wedstrijd'. Spanje creëerde een karrevracht aan kansen, maar stuitte keer op keer op een Zwitserse muur, want Yann Sommer keepte de wedstrijd van zijn leven.

Ondanks Ramos' ongelukkige hoofdrol en de heldenrol van Sommer keerde men toch nog met een punt in de tas huiswaarts. Dat was te danken aan invaller Gerard Moreno, die vlak voor tijd de 1-1 op het scorebord zette. Hij blikte alvast vooruit op het allesbeslissende onderonsje met Duitsland van aanstaande dinsdag om 20.45 uur. De winnaar van dat duel mag zich opmaken voor de Final Four van de Nations League. 'Als we dan op deze manier spelen, gaan we zeker goals maken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Nations League

Stand Groep 4 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
6
3
2
1
13-3
+10
11
2
Duitsland
6
2
3
1
10-13
-3
9
3
Zwitserland
6
1
3
2
9-8
+1
6
4
Oekraïne
6
2
0
4
5-13
-8
6
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Spanje
Meer over Spanje
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Meer Sergio Ramos
Meer over Sergio Ramos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.