Enorme zorgen om Fati: derde operatie zet ook streep door EK-droom

Reacties

De zorgen om Ansu Fati stapelen zich op bij Barcelona. Verschillende Spaanse media melden dat het achttienjarige toptalent wederom onder het mes moet, omdat het herstel van zijn meniscusblessure niet verloopt zoals gewenst.

Enorme zorgen om Fati: derde operatie zet ook streep door EK-droom
© Pro Shots

Vier maanden zou het herstel van Fati duren, zo was begin november de verwachting. De aanvaller van Barcelona liep destijds een scheurtje in zijn meniscus van de linkerknie op en een eerste operatie volgde bij chirurg Ramón Cugat. Hij meldde vervolgens dat de operatie succesvol was geweest en Barça verwachtte de viervoudig international van Spanje binnen enkele maanden weer terug, zodat hij weer bij zou kunnen dragen aan de race om de titel in Spanje.

Maar op 4 januari volgde toch weer een nieuwe operatie voor Fati. De hechting van de meniscus genas namelijk niet voldoende en dus werd begin 2021 besloten de meniscus opnieuw te hechten. Cugat voerde ook deze operatie uit, maar deze tweede operatie maakte eveneens geen einde aan de knieproblemen van Fati. In plaats van de vier maanden afwezigheid wist Fati dat het einde seizoen voor hem was. De hoop op deelname aan het EK en/of de Olympische Spelen was er echter nog wel voor de jongeling.

Maar ook die hoop kan nu de prullenbak in. Waar in eerste instantie de meniscus gehecht werd, daar is nu besloten om deze volledig te verwijderen. Iets wat Fati in eerste instantie niet zou willen, vanwege de gevaren voor zijn voetbalcarrière op de lange termijn. Volgens Mundo Deportivo gaat deze ingreep aanstaande donderdag echter toch gebeuren. Dit keer zal de operatie uitgevoerd worden door de arts van het Portugese nationale team. Als de operatie succesvol verloopt, zou Fati binnen zes tot acht weken weer hersteld moeten zijn. Daarmee zou hij met Barcelona de voorbereiding op het nieuwe seizoen kunnen starten.

Spelersprofiel

Ansu Fati


Geboortedatum:
31 oktober 2002
Leeftijd:
21
Geboorteplaats:
Bissau
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
66 kg
Huidige club:
Brighton & Hove Albion
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.