Enorme tegenvaller voor Argentinië: Romero ontbreekt op WK

Reacties

Sergio Romero kan door een blessure niet in actie komen op het WK. De Argentijnse voetbalbond (AFA) maakt bekend dat de 31-jarige doelman van Manchester United kampt met kwetsuur aan zijn rechterknie.

Enorme tegenvaller voor Argentinië: Romero ontbreekt op WK

Het ontbreken van Romero is een enorme tegenvaller voor Argentinië, waar de keeper al jarenlang de onbetwiste eerste keus is onder de lat. Waar de voormalige doelman van AZ op clubniveau de afgelopen vijf seizoenen tot slechts 58 officiële wedstrijden kwam, kon hij in het nationale elftal altijd rekenen op een basisplaats. Sinds zijn debuut in 2009 speelde Romero 94 interlands. Slechts zes spelers kwamen vaker in actie namens de Albiceleste.

Door de blessure bij Romero zal Franco Armani van River Plate tijdens het WK hoogstwaarschijnlijk de eerste doelman zijn van Argentinië. Willy Caballero (Chelsea) is de andere keeper in de selectie van bondscoach Jorge Sampaoli, die Nahuel Guzmán (Tigres) nog op de stand by-lijst heeft staan.

Tijdens het WK in Rusland is Argentinië ingedeeld in Groep D, waarin het speelt tegen achtereenvolgens IJsland (16 juni), Kroatië (21 juni) en Nigeria (26 juni).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.