Enorme misser Memphis deert Lyon niet

Reacties

Olympique Lyon heeft op betrekkelijk eenvoudige wijze Villarreal uit de Europa League geknikkerd. De Spanjaarden konden de nederlaag van vorige week (3-1) niet goedmaken; Lyon zegevierde opnieuw (0-1).

Enorme misser Memphis deert Lyon niet

Villarreal was de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar had moeite het overwicht in grote mogelijkheden uit te drukken. De beste kans van de eerste helft was voor Manu Trigueros, die uit zeer kansrijke positie naast mikte na goede actie van Mario Gaspar. Ook Enes Ünal liet zich gelden: de voormalig spits van NAC Breda en FC Twente verschafte zichzelf knap ruimte en zette doelman Anthony Lopes aan het werk.

Na rust vergat Lyon, waar Memphis Depay terugkeerde in de basis, het gebrek aan scherpte voor het doel van Villarreal in eerste instantie af te straffen. Op miraculeuze wijze bleef na een tegenaanval de openingstreffer uit. Memphis kreeg enorm veel ruimte, maar de pass op hem was niet op maat. Luttele seconden later omspeelde Nabil Fekir doelman Sergio Asenjo en tikte de wegglijdende Álvaro González de bal voor de voeten van Memphis, die op één meter van de lijn tegen de liggende verdediger aanschoot.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Villarreal bleef prima aanvallen opzetten, maar bezorgde Lopes nauwelijks zorgen. Nadat Ünal nog naast kopte uit een corner, viel het doek voor de Spanjaarden. Twaalf minuten voor tijd kreeg Jaume Costa binnen enkele seconden zijn eerste en tweede gele kaart, omdat hij een wegwerpgebaar maakte na zijn overtreding.

Tegen tien man speelde Lyon, waarbij Kenny Tete op de bank bleef, een uitbraak eindelijk goed uit. Fekir brak door, toonde geduld en legde breed op Bertrand Traoré, die de bal in het open doel legde. Daarna kreeg de ex-Ajacied nog twee opgelegde kansen om de score uit te breiden, maar hij kreeg de bal niet langs Asenjo. Memphis was nog betrokken bij een schermutseling met Sami Castillejo (zie video), waarvoor beide spelers geel ontvingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.