Enorme fout El Allouchi doet NAC de das om in Heerenveen

SC Heerenveen heeft de degradatiezorgen van NAC Breda verder vergroot. De Friezen wonnen in eigen huis met 1-0 door een doelpunt dat hen in het schoot werd geworpen door Mounir El Allouchi.

De tweede helft was pas tien minuten oud toen El Allouchi de bal in een vlaag van verstandsverbijstering zomaar in de voeten van Pelle van Amersfoort schoof. De aanvallende middenvelder schoof feilloos binnen. Helemaal onterecht was de voorsprong voor Heerenveen niet te noemen. De thuisploeg kwam sterk uit de startblokken en raakte via een kopbal van Morten Thorsby al na zeven minuten de paal. Ook Michel Vlap, Stijn Schaars en Denzel Dumfries kregen serieuze mogelijkheden.

NAC zette daar twee grote kansen voor Rai Vloet tegenover. De eerste werd zelfs afgerond door de aanvallende middenvelder, maar hij stond buitenspel. Bij de tweede mogelijkheid voorkwam Daniel Høegh een Brabants doelpunt.

Rai Vloet was met twee grote kansen de gevaarlijkste man aan de kant van NAC Breda.

Een paar minuten na het doelpunt van Van Amersfoort liet Yuki Kobayashi na het duel op slot te gooien. Heerenveen kwam met de schrik vrij toen invaller Thomas Enevoldsen een enorme kans kreeg namens NAC. De Deense spits stuitte uiteindelijk op doelman Warner Hahn.

Het duel bleef heerlijk op en neer golven met kansen voor beide ploegen. Bijna zorgde Kobayashi met een omhaal voor het hoogtepunt van de avond, maar dat voorkwam doelman Mark Birighitti. De Australische doelman zag collega Hahn vlak voor tijd knap redden op een kopbal van Pablo Marí.

Door die redding bleef het bij 1-0 voor Heerenveen, dat achtste staat met 23 punten uit zeventien wedstrijden. NAC moet het doen met plek zestien en heeft met dertien punten nog slechts twee punten meer dan hekkensluiter Roda JC Kerkrade, dat bovendien een wedstrijd minder gespeeld heeft. Nummer zeventien Sparta Rotterdam heeft net als Roda elf punten, maar speelde zelfs twee duels minder dan NAC.