Enorme eer voor De Vrij: Serie A roept hem uit tot beste verdediger

Reacties

Stefan de Vrij is dinsdag door de organisatie van de Serie A uitgeroepen tot de beste verdediger van het afgelopen seizoen. De ex-Feyenoorder finishte met Internazionale als tweede.

Enorme eer voor De Vrij: Serie A roept hem uit tot beste verdediger
© Pro Shots

De andere prijzen gingen naar Wojciech Szczesny (beste doelman), Alejandro Papu Gómez (beste middenvelder), Ciro Immobile (beste aanvaller), Dejan Kulusevski (grootste belofte) en Paulo Dybala (beste speler overall).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 28-jarige De Vrij deed afgelopen seizoen in 34 van de 38 competitiewedstrijden mee. Het was voor de Oranje-international zijn tweede jaar bij Internazionale, dat hem in 2018 overnam van Lazio. Vanaf deze week gaat De Vrij met de Nerazzurri op jacht naar de Europa League-eindzege; in de achtste finale is Getafe de tegenstander.

De prijs is toegekend op basis van statistieken, inclusief tracking data. Niet alleen de duels in de Serie A telden mee, maar ook wedstrijden om de Coppa Italia en de Super Cup. De Vrij en de andere winnaars krijgen de onderscheiding aan het begin van het nieuwe seizoen toegekend.

Sleutelrol
In de nieuwe VI zetten we de beste spelers van de afgelopen jaargang in de Spaanse, Italiaanse, Engelse en Duitse competitie op een rijtje. De Vrij komt daarin eveneens als beste verdediger in de Serie A uit de bus.

Antonio Conte heeft bij Internazionale een ploeg uitgetekend waarin De Vrij een sleutelrol heeft. De Nederlander bewaakt de onderlinge afstanden achterin, zorgt ervoor dat zijn ploeg van achteruit kan opbouwen en is een mandekker geworden die zijn hand niet omdraait voor de beste aanvallers in de competitie. Dit seizoen is De Vrij nauwelijks op fouten te betrappen en hielp hij zijn team met vier doelpunten en drie assists ook in aanvallende zin.

De Vrij valt op door zijn positionering, oriëntatie en het feit dat hij zelden echt onder druk komt als hij uitverdedigt. Trainers van andere clubs laten hun spelers nu video's van De Vrij zien om aan te geven wat de bedoeling is.

'Stefan de Vrij is de beste verdediger van de Serie A, zelfs beter dan Koulibaly'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.