Engelsman verrast gokkantoor, Vogel ziet Van Bommel bij Europese top

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Engelsman verrast gokkantoor, Vogel ziet Van Bommel bij Europese top

• Een vrij bijzonder bericht uit Engeland: in Norwich heeft iemand geprobeerd een bedrag van zes cijfers (dus minstens honderdduizend euro) in te zetten op de aanstelling van Sam Allardyce als manager van Norwich City, hoewel er tot dusver weinig aanleiding was om te denken dat Allardyce de opvolger wordt van Daniel Farke. Gokkantoor Paddy Power heeft bevestigd dat het daarom Allardyce zelfs tot favoriet voor die rol gebombardeerd heeft door de quotering flink te verlagen.

• Mark van Bommel weet zich bij PSV omringd door oude bekenden. Niet alleen technisch directeur John de Jong is vaak op De Herdgang te vinden, ook Johann Vogel loopt daar sinds korte tijd rond. De onafscheidelijke partner van Van Bommel op het middenveld in het seizoen 2004/05, toen PSV de halve finale van de Champions League bereikte, is terug in Eindhoven als jeugdtrainer en heeft een hoge pet van Van Bommel als trainer. (PSV TV)

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Hij is inmiddels veertig jaar, maar Gianluigi Buffon is nog niet van plan om te stoppen met voetballen. De Italiaanse veteraan gaat zijn pensioen ook niet meer plannen. 'Het zou niet goed zijn als ik mezelf beperk met mijn leeftijd', zei de keeper van Paris Saint-Germain tegen L'Équipe. 'Toen ik 32 was, dacht ik drie jaar later te stoppen, maar ik ging door. Toen zei ik tegen mezelf dat ik op mijn 38ste ging stoppen. Het leven is zo gelopen dat ik nog steeds bezig ben. Ik wil niet meer weten wanneer ik stop. Het kan over een half jaar zijn, over een jaar of over tien jaar.'

Op zijn Instagram beantwoorde Buffon juist vragen van fans, onder meer op de meest sfeervolle ambiances die hij in zijn rijke carrière meemaakte. 'Dan moet ik Anfield noemen, van Liverpool. Maar ook Rangers in Glasgow en Fenerbahçe in Istanbul. Bij die laatste club was er zoveel rumoer tijdens de eerste vijftien tot twintig minuten, dat ik me nauwelijks kon concentreren.'

Diego Maradona heeft het prima naar zijn zin bij het Mexicaanse Dorados Sinaloa en - niet dat iemand hem heeft gevraagd - is niet van plan om ooit terug te keren als bondscoach van Argentinië. 'Ik kijk ernaar uit om hier veel te bereiken, maar de voetbalbond zit vol verraders, dus daar keer ik niet terug', zei Maradona op de website Infobae. De voormalig prof is zelf medeschuldig aan de problemen, geeft hij toe. 'We wilden nieuw bloed bij de bond en kozen Claudio Tapia, maar die heeft het niet beter gemaakt. Daar ben ik ook schuldig aan.'

• Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond is niet te spreken over de kritiek van Arno Vermeulen en Pierre van Hooijdonk op Björn Kuipers. De arbiter kreeg kritiek nadat hij vrijdag een strafschop gaf aan FC Utrecht in de wedstrijd tegen NAC Breda, terwijl de VAR het geen penalty vond. Vermeulen en Van Hooijdonk noemden Kuipers bij Studio Voetbal 'arrogant' en dat stoorde Van Egmond.

'Ze hebben onvoldoende verstand van de VAR en geen idee van de inzet en samenwerking van scheidsrechters en video-arbiters. Je moet niet vergeten dat Kuipers tien, twaalf jaar geleden ook begonnen is als een jonge scheidsrechter. Hij besliste vrijdag uit overtuiging. Soms matcht dat met de videoscheidsrechter, soms niet. En ken jij mensen die nooit een fout maken? Ik niet.' (AD)

• Deze Argentijnse voetballers slaan zeker geen modderfiguur met een prachtige aanval. Toch zou een nieuwe grasmat geen overbodige luxe zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik mis de speelsters wel. Ik vond die hele periode als assistent-bondscoach prachtig en heb er ongelooflijk veel genoegen aan beleefd.'
Foppe de Haan zit dinsdagavond gewoon voor de televisie als de Oranje Leeuwinnen de return tegen Denemarken spelen. De 75-jarige Fries was tijdens het gewonnen EK van vorig jaar nog assistent van bondscoach Sarina Wiegman. 'Ik heb de keuze gemaakt om te stoppen met regelmatig werken. En ik volg de voetbalsters wel, dus ik weet wie waar speelt en hoe het daar met ze gaat.' (De Telegraaf)

'Het vrijblijvende is er wel af bij de Oranje Leeuwinnen'

Kenny Tete blaast vandaag 23 kaarsjes uit en heeft een felicitatie uit Amsterdam gekregen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.