Engelsen met de schrik vrij: talisman Kane is gewoon beschikbaar

Reacties

Opluchting in Engeland. De ploeg van Gareth Southgate kende een meer dan geslaagde openingswedstrijd van het WK, maar maakte zich zorgen om spits Harry Kane. De man van Tottenham Hotspur is, gelukkig voor hem en zijn ploeg, niet ernstig gekwetst.

Engelsen met de schrik vrij: talisman Kane is gewoon beschikbaar
© Pro Shots

Kane had last van zijn enkel, speelde in de wedstrijd tegen Iran desondanks een tijdje door, om uiteindelijk toch naar de kant te moeten. Dat was een punt van zorg in het Engelse kamp, maar de problemen vallen dus mee. Kane trainde gewoon met de groep, en Southgate heeft het licht nu ook op groen gezet. 'Met Harry gaat het goed. We hebben hem een iets ander programma gegeven, maar woensdag heeft hij een scan gehad voor de zekerheid.'

Engeland vervolgt zijn WK tegen de Verenigde Staten. Bij winst zijn ze al na twee wedstrijden verzekerd van de achtste finale. De ambitie van de ploeg reikt verder: na de halve finale op het vorige WK en de finale op het EK in de zomer van 2021 is de gouden medaille nu het enige waarmee Engeland tevreden kan zijn.

Daarvoor is de aanwezigheid van Kane wel een belangrijke voorwaarde. De sterspeler was weliswaar niet trefzeker tegen Iran, maar bewees zijn waarde voor de ploeg ruimschoots op het vorige wereldkampioenschap in Rusland. Met zes doelpunten verliet de Londenaar dat toernooi met de Gouden Schoen voor de topscorer van het toernooi.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.