'Engelse topclubs en Real maken zich op voor toenadering tot Bellingham'

Reacties

Jude Bellingham kan volgens The Athletic rekenen op belangstelling van meerdere Engelse topclubs en Real Madrid. Borussia Dortmund zal de negentienjarige Engels international echter niet zonder slag of stoot laten vertrekken.

'Engelse topclubs en Real maken zich op voor toenadering tot Bellingham'

Bellingham wordt nadrukkelijk gevolgd door Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea en Real. De middenvelder heeft bij Dortmund nog een contract tot medio 2025 en BVB zou de Engelsman een nieuw contractvoorstel willen doen.

Volgens The Athletic heeft Bellingham geen transferclausule in zijn huidige contract bij Dortmund, de huidige nummer twee in de Bundesliga. De Duitse topclub zou minimaal 150 miljoen euro verlangen bij een eventueel vertrek van de vijftienvoudig international, die twee jaar geleden voor 25 miljoen euro de overstap maakte van Birmingham City.

Dortmund-directeur Sebastian Kehl ging onlangs rond het Champions League-duel met Manchester City in op de toekomst van Bellingham. 'Jude is heel gelukkig bij Dortmund en voelt zich verbonden aan de club', zei Kehl tegen BT Sport. 'Hopelijk blijft hij ook volgend seizoen en in de jaren erna bij ons. We willen onze beste spelers het liefst behouden. Jude is een van hen. Maar uiteindelijk weten we ook dat clubs in Engeland veel meer betalen dan in Duitsland. We moeten elk jaar opnieuw kijken naar de mogelijkheden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.