Engelse media storten zich op opvolging Conte bij Spurs en stellen 'shortlist' op

Reacties

Na het ontslag van Antonio Conte bij Tottenham Hotspur is in Engeland de geruchtenstroom op gang gekomen over zijn definitieve opvolger bij Spurs. De vorige week bij Bayern München ontslagen Julian Nagelsmann is volgens Engelse media één van de topkandidaten.

Engelse media storten zich op opvolging Conte bij Spurs en stellen 'shortlist' op
© Pro Shots

Tottenham maakte zondagavond bekend dat Conte niet langer de manager is bij de huidige nummer vier in de Premier League. Cristian Stellini, als bijna tien jaar de rechterhand van Conte, maakt het seizoen af als eindverantwoordelijke bij Spurs.

Inmiddels speculeren Engelse media over de definitieve opvolger voor Conte, die bij Tottenham jaarlijks zo'n zeventien miljoen euro verdiende. Zijn verbintenis liep komende zomer al af. Conte moest met een gemiddelde van 1.88 punten per competitieduel alleen Mauricio Pochettino (1.89) voor zich laten als het gaat om best presterende managers bij Spurs met minimaal 38 Premier League-wedstrijden achter hun naam.

'Shortlist'
Nagelsmann wordt door onder andere The Guardian en The Athletic genoemd als een van belangrijkste kandidaten om Conte te vervangen. De Duitse oefenmeester werd enkele dagen geleden door Bayern aan de kant gezet vanwege teleurstellende resultaten. Spurs zou volgens The Times ook in 2019 al eens een lijntje hebben uitgeworpen naar Nagelsmann toen hij nog in dienst was van RB Leipzig.

© Pro Shots

Luis Enrique (clubloos), Roberto De Zerbi (Brighton & Hove Albion), Rúben Amorim (Sporting Portugal) en Vincent Kompany (Burnley) zijn volgens The Guardian andere trainers die op een 'shortlist' staan. Ook een terugkeer van Mauricio Pochettino wordt niet uitgesloten. The Athletic voegt daar de namen van Oliver Glasner (Eintracht Frankfurt) en Marcelo Bielsa (clubloos) aan toe.

Volgens The Daily Mail moet Spurs snel handelen met Nagelsmann als ze hem voor de komende jaren willen vastleggen. Real Madrid zou in de 35-jarige Duitser de droomkandidaat zien om Carlo Ancelotti op te volgen. De Italiaan neemt mogelijk na dit seizoen afscheid bij Real en wordt al langere tijd gelinkt aan de rol van bondscoach van Brazilië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.