Engelse media staan versteld: Shaw speelde met gebroken ribben op EK

Reacties

Luke Shaw heeft de media in Engeland versteld doen staan met zijn optreden tijdens de knock-outfase van het EK. Niet alleen vanwege zijn aanvallende spel op de linkerflank, ook gezien het feit dat Shaw in de achtste finale zijn ribben brak.

Engelse media staan versteld: Shaw speelde met gebroken ribben op EK
© Pro Shots

The Telegraph komt met het verhaal op basis van bronnen bij werkgever Manchester United. De Engelse club wil de linksback na zijn vakantie in Griekenland zo snel mogelijk terug hebben, om een uitgebreid onderzoek uit te voeren. Met deze blessure in het achterhoofd is het des te knapper dat Shaw zoveel speelde op het eindtoernooi, in de eindstrijd tegen Italië was hij zelfs trefzeker.

Voor Shaw ging het dus al mis in de achtste finale, toen Engeland het opnam tegen Duitsland. Shaw speelde die wedstrijd gewoon uit, ook de halve finale en finale (inclusief verlengingen) maakte de back volledig mee. Alleen in de kwartfinale tegen Oekraïne kreeg Shaw na 65 minuten rust, de Engelsen stonden toen al op een 0-4 voorsprong.

Manchester United haalde vorig jaar Alex Telles binnen als extra linksback. De Braziliaanse Italiaan verloor de concurrentiestrijd van Shaw echter en kwam tot slechts negen duels in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.