Engelse journalisten verkiezen Sterling boven Van Dijk

Reacties

Virgil van Dijk werd zondag door zijn collega's gekozen tot Speler van het Jaar in de Premier League en bleef in deze verkiezing Raheem Sterling voor. De Engelse journalisten gaven wél de voorkeur aan de vleugelaanvaller van Manchester City.

Engelse journalisten verkiezen Sterling boven Van Dijk

In Engeland wordt naast de PFA Player of the Year ook de FWA (Football Writers' Association) Player of the Year uitgereikt. Deze prijs ging dus niet naar Van Dijk, maar naar Sterling. Hij kreeg 62 procent van de stemmen en honderd stemmen meer dan Van Dijk. De verdediger van Liverpool eindigde als tweede, Sergio Agüero van Manchester City werd derde.

De 24-jarige Sterling is de eerste speler ooit van Manchester City die de FWA Player of the Year Award wint. De aanvaller is een belangrijke kracht in het elftal van Pep Guardiola, dat met twee nog speelronden te gaan bovenaan staat in de Premier League, en was voor zijn club en land tot dusver goed voor 29 doelpunten in dit seizoen.

Miedema
Ook bij de vrouwen kwam er een andere winnaar dan zondagavond. Vivianne Miedema werd gekozen tot PFA Player of the Year, maar de Engelse pers koos voor Nikita Parris van Manchester City.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.