Engelse flirt? Wiegman is nog niet klaar bij Oranje

Reacties

Sarina Wiegman en de KNVB hebben al voor de zomer overeenstemming bereikt over de intentie samen verder te gaan. Na de zomervakantie zullen daarbij de verdere details worden uitgewerkt.

Engelse flirt? Wiegman is nog niet klaar bij Oranje
© Pro Shots

En toch staat er weer een groot voetballand met de hoed in de hand bij de 50-jarige Wiegman op de stoep. Nadat eerder de Verenigde Staten het probeerde en een nee te horen kreeg, is het nu de machtige Engelse bond die met onze bondscoach flirt. In Engeland moet ze de opvolger worden van voormalig Manchester United-speler Phil Neville.

Wiegman, die nog tot 2021 vastligt, moet in ieder geval tijdens het EK 2022, dat in Engeland wordt gehouden, voor de groep staan. Doordat de Olympische Spelen een jaar verzet zijn is ook het EK in Engeland een jaar uitgesteld naar 2022. Een EK waar Oranje de titel moet verdedigen. Wiegman kwam voor de zomervakantie al met de KNVB overeen dat beide partijen de intentie hebben om met elkaar door te gaan.

De komende zomers wachten de Olympische Spelen in Tokio (2021), het EK in Engeland (2022) en bij plaatsing het WK in Australië en Nieuw-Zeeland (2023). Voor de zomer werd al afgesproken dat Wiegman die klussen wil klaren. Maar een handtekening staat er inderdaad nog niet onder het nieuwe contract. Vooralsnog neemt de KNVB de berichtgeving voor kennisgeving aan. 'De Engelse bond heeft zich nog niet bij ons gemeld', aldus een woordvoerder in Zeist.

Vrouw van haar woord
Wiegman heeft er nooit een geheim van gemaakt nog niet klaar te zijn met Nederland en de bakken geld die de Engelse FA zou bieden, zullen bij haar al helemaal de doorslag niet geven. De enige grote verleiding zijn de ontwikkelingsmogelijkheden en faciliteiten die de Engelsen te bieden hebben. Dat gezegd hebbende is Wiegman een vrouw van haar woord, zelfs als dat woord een intentieverklaring behelst. Wiegman blijft voorlopig bij Oranje en gaat vooralsnog, zoals eerder besproken na de zomervakantie weer om de tafel met de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.