Engels talent Oxford ziet VVV zitten

Reacties

VVV-Venlo hoopt te stunten met de komst van Reece Oxford (21). Engelse media meldden vanochtend dat de voormalig jeugdinternational in beeld is bij de Limburgse Eredivisionist. De verdediger komt bij zijn huidige club FC Augsburg weinig aan spelen toe.

Engels talent Oxford ziet VVV zitten
© Pro Shots

Oxford werd in eigen land al vroeg op het paard gezet als toptalent. Hij debuteerde al op zestienjarige leeftijd in de hoofdmacht van West Ham United, als jongste speler in de clubgeschiedenis. Binnen de kortste keren werd de jongeling vergeleken met Rio Ferdinand, ook ooit doorgebroken bij de club uit Oost-Londen. Maar na een veelbelovend begin kreeg Oxford, eerder geregeld aanvoerder in de nationale jeugdselecties, te maken met een terugval. Een doorbraak bij West Ham bleef uit.

Huurperiodes bij Reading en Borussia Mönchengladbach werden ook geen onverdeeld succes. De tweede helft van het afgelopen seizoen verkaste Oxford weer op uitleenbasis naar Duitsland, ditmaal naar FC Augsburg. In de zomer tekende hij een vierjarig contact bij de club. Sindsdien kwam hij, als centrale verdediger en verdedigende middenvelder, tot acht optredens in de Bundesliga.

Sinds de 2-3 nederlaag tegen Schalke 04 op 3 november maakte hij geen minuten meer. Oxford zelf en zijn club hopen dat een tijdelijk vertrek naar een andere club zijn ontwikkeling weer op gang zal helpen. VVV is een zeer serieuze optie, zo bevestigen bronnen binnen Venlose club. De Eredivisionist sprak al over een huurdeal met Augsburg en denkt aan de voorwaarden te kunnen voldoen. Een optie tot koop, zoals in Engeland gemeld, is niet aan de orde.

Oxford zelf zou hebben aangegeven dat hij een vertrek naar VVV ziet zitten. Hij is bekend met de Venlose club, die een samenwerkingsverband onderhoudt met West Ham United en tegen wie hij al eens uitkwam in een vriendschappelijke wedstrijd.

Oxford zou na Jerome Sinclair en Lee Cattermole al de derde Engelsman zijn die dit seizoen neerstrijkt in De Koel. Voor het zover is, wil VVV eerst budget vrijmaken met het vertrek van één of meerdere spelers die dit seizoen weinig aan bod komen. Onder meer Samuel Scheimann, Tristan Dekker en Damian van Bruggen hebben te horen gekregen dat ze (tijdelijk) mogen vertrekken.

Spelersprofiel

R. Oxford


Geboortedatum:
16 december 1998
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
London
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,93 m
Gewicht:
86 kg
Huidige club:
FC Augsburg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.