Engeland-spits Wilson kijkt met angst en beven uit naar VAR in Premier League

Reacties

De VAR doet volgend seizoen ook zijn intrede in de Engelse Premier League. Iets waar Callum Wilson, spits van AFC Bournemouth én het Engelse elftal, na de eindronde van de Nations League niet erg naar uitkijkt.

Engeland-spits Wilson kijkt met angst en beven uit naar VAR in Premier League

Heel even dacht Engeland donderdag een grote stap naar de finale van de Nations League te hebben gezet. In de slotfase tegen Oranje was het Jesse Lingard die de 2-1 tegen de touwen schoot. De VAR stak echter een stokje voor het Engelse feest en zag dat Lingard een teenlengte buitenspel stond. In de strijd om de derde plek tegen Zwitserland dacht Wilson de gevierde man te zijn, maar ook zijn goal werd afgekeurd nadat hij kort voor zijn goal een overtreding had gemaakt.

Nee, de VAR-momenten waren op de eindronde van de Nations League niet in Engels voordeel. Wilson kijkt dan ook niet erg uit naar de invoering van de VAR in de Premier League komend seizoen. 'Het zal een hoop plezier in de wedstrijden verpesten. Ik was erg teleurgesteld dat ik niet de winnende goal had gemaakt. Je scoort, viert de goal en dan moet je lang wachten voordat de goal wordt toegekend. Als dat niet zo is, voelt dat als een enorme anti-climax. Dat zal volgend seizoen in de Premier League ook gebeuren, vrees ik.'

Bovendien vindt Wilson de beslissingen van de VAR discutabel. 'Het was voor mij persoonlijk erg frustrerend. Tegen Zwitserland was er weinig aan de hand. Hij (Manuel Akanji, red.) is een grote verdediger en ik raakte hem maar heel licht aan. Hij ging gewoon zelf naar de grond. Als verdedigers volgend seizoen ook steeds naar de grond gaan, worden er zóveel goals afgekeurd die eigenlijk zouden moeten tellen. Het is een contactsport en spitsen zouden echt het voordeel van de twijfel moeten krijgen', zo lucht de spits zijn hart bij Sky Sports.

Harry Maguire
Hoewel Engeland-verdediger Harry Maguire dus ook twee VAR-beslissingen in het nadeel van zijn ploeg genomen zag worden, vindt hij de VAR wél een toegevoegde waarde. 'Tegen Nederland was het echt hartverscheurend. We vierden de goal al. Maar ik denk dat de VAR het voetbal ten goede komt. Wij kregen de beslissingen nu tegen ons, maar de VAR helpt de grote fouten uit het voetbal te halen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.