Engeland smult: 'Foden en Mount al naast Mbappé en Haaland'

Reacties

In Engeland wordt reikhalzend uitgekeken naar de Engelse Champions League-finale tussen Chelsea en Manchester City. De Londense club plaatste zich woensdagavond via een overwinning op Real Madrid voor de eindstrijd. De 22-jarige Mason Mount had een hoofdrol bij Chelsea, de nog jongere Phil Foden was dinsdag de ster in het shirt van Man City.

Engeland smult: 'Foden en Mount al naast Mbappé en Haaland'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Analist Michael Owen is dan ook lyrisch, vooral over Foden. 'Ik denk dat Foden en Mount twee van de beste spelers ter wereld zijn op dit moment. Het is zo fantastisch om hun ontwikkeling te zien. Ik kan niet wachten op het EK komende zomer. Ik denk dat deze twee spelers recht op de wereldtop afstevenen. Ze staan er nu eigenlijk al samen met Erling Haaland en Kylian Mbappé. Ik heb er geen enkele twijfel over dat Foden zich gaat ontwikkelen tot een van de beste spelers die Engeland ooit heeft voortgebracht.'

Architect achter het Chelsea-succes is Thomas Tuchel, die arriveerde als manager toen Chelsea negende stond in de Premier League. 'Ik ben zo dankbaar voor deze kans, om mijn leven te leiden in de voetballerij en mijn passie uit te voeren. Ik ben ontzettend blij met het behalen van de finale', stelde de Duitser bij BT Sport na de overwinning op Real Madrid.

'Zij hadden een boel balbezit', concludeerde de coach achteraf na het leveren van een unieke prestatie. 'Ze lieten ons lijden, maar we konden gevaarlijk worden via de counters en verloren nooit de wil om te verdedigen.' Tuchel wil het nog niet hebben over de finale. 'Vraag me dat maar vier dagen voor de eindstrijd. Er kan tussendoor nog zoveel gebeuren. Geblesseerde spelers, spelers uit vorm…' Het toeval wil dat Man City en Chelsea komend weekend ook al tegenover elkaar staan in de Premier League.

Manchester City
Manchester City
1 - 2
Chelsea
Chelsea

Geen stem
Timo Werner produceerde op Stamford Bridge de openingstreffer, wat zijn twaalfde doelpunt van het seizoen was. Het zijn nog niet dezelfde geweldige cijfers als hij bij RB Leipzig kon overleggen, maar de vorm begint terug te keren bij de aanvaller. Na zijn wissel beleefde hij spannende momenten. 'De laatste tien minuten was ik alleen maar aan het schreeuwen, ik had geen stem meer. Ons team is geweldig. Hoe we het ritme van de wedstrijd kunnen controleren tegen een elftal met spelers van wereldklasse…' Werner is blij met zijn landgenoot als coach. 'We stonden laag in de competitie en nu hebben we heel veel bereikt: op weg naar een plek in de topvier van de competitie en we kunnen de Champions League en FA Cup winnen. Dit is geweldig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.