Engeland laat niets zien maar klopt Ecuador

Engeland gaat ondanks een uiterst magere vertoning tegen Ecuador (1-0) door naar de kwartfinale van het WK. In het benauwde Stuttgart beleefden alleen de aanhangers van beide landen een spannende pot. Want wat de spelers lieten zien, was ver onder de maat.

Engeland laat niets zien maar klopt Ecuador

De beslissing viel uiteindelijk uit een dood spelmoment, niet verrassend in een wedstrijd waarin creativiteit afwezig was en behoorlijke aanvallen een curiositeit. Na een uur spelen schoot David Beckham raak uit een vrije trap. Van afstand trapte hij de bal over de muur om hem laag in de korte hoek via de vingers van Cristián Mora in het net te zien belanden.

Tot op dat moment viel er eigenlijk maar één noemenswaardige actie te noteren. In de elfde minuut tastte John Terry klungelig mis, waarna Carlos Tenorio alleen doorging. De spits van Ecuador leek te gaan scoren maar Ashley Cole kon zijn schot nog net aanraken, waarna de lat uitkomst bood.

Met alleen Wayne Rooney in de spits, wisten de Engelsen vrijwel niets af te dwingen. Daarvoor waren de Zuid-Amerikanen fysiek te machtig en te goed georganiseerd. De paar schotjes die Mora zag komen, waren niet gevaarlijk.

Na de 1-0 van Beckham bleek Ecuador niet in staat zich langszij te vechten. Bij de Engelsen sjokte de uitgeknepen en kotsende Beckham over het veld en kreeg ook doelman Paul Robinson kramp op de bewolkte dag bij een temperatuur van 32 graden.

De vermoeid en stroef ogende uitvinders van het voetbal mogen het nu op zaterdag 1 juli om 17.00 uur in Gelsenkirchen opnemen tegen de winnaar van Portugal-Nederland. Voor Ecuador rest er een eervolle vermelding na een behoorlijk WK.

Bekijk hier al onze video's