Engeland in de ban van Aubameyang en de vloek van het nieuwe Arsenal-contract

Reacties

Wat is er met Pierre-Emerick Aubameyang aan de hand? Dat vraagt men zich af in Engeland. De spits uit Gabon staat al vijf Premier League-wedstrijden droog. Lukt het hem om tegen Manchester United wel weer te scoren?

Engeland in de ban van Aubameyang en de vloek van het nieuwe Arsenal-contract
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
0 - 1
Arsenal
Arsenal

Arsenal opende het nieuwe Premier League-seizoen met een 0-3 overwinning op stadsgenoot Fulham. Aanvoerder Aubameyang maakte een van de drie goals en toen hij drie dagen later ook een vernieuwd contract ondertekende dat hem tot 2023 in het Emirates Stadium houdt, was alles en iedereen met een Arsenal-hart in de wolken. De man die sinds zijn komst in 2018 55 goals maakte in 86 Premier League-wedstrijden (inclusief de openingswedstrijd van het huidige seizoen tegen Fulham, red.) is ook dit seizoen gewoon bij Arsenal te bewonderen. 'Voor ons als Arsenal-fans - in een tijd waarin we je het hardst nodig hebben, terwijl we legendes hebben zien vertrekken toen we ze nodig hadden - ben jij een legende voor het leven', sprak Ian Wright. 

Maar op die contractverlenging lijkt inmiddels een vloek te rusten. 'Sinds het ondertekenen van zijn nieuwe contract is hij geen schim meer van zichzelf', concludeerde analyticus Darren Bent afgelopen weekend bij Sky Sports nadat Aubameyang en Arsenal met 0-1 onderuit gingen tegen Leicester City. 'Het is niet eens dat hij geen goals meer maakt, maar voor zijn contractverlenging was hij hongerig en liep hij overal op het veld. Hij lijkt nu niet meer met dezelfde intensiteit te spelen.'

Cijfers
En wie de cijfers bekijkt, ziet dat Aubameyang inderdaad weinig indruk maakt bij Arsenal. In de laatste vijf Premier League-wedstrijden scoorde hij niet één keer meer en loste hij slechts zes schoten op doel. Ter vergelijking: Harry Kane en Mohamed Salah losten in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen al 25 schoten op doel. Ook zijn Expected Goals (0,43) zijn veelzeggend. Aubameyang scoort niet en krijgt ook amper de kans daartoe. Cijfers die te vergelijken zijn met die van heel Arsenal, dat met gemiddeld 8,8 schoten per wedstrijd het laagste aantal noteert sinds het seizoen 1997/98.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoewel Bent meldde dat Aubameyang ook minder inzet leek te tonen, is dat aan de cijfers juist weer níet af te lezen. Tegen Manchester City (23 sprints), Liverpool (22 sprints) en West Ham United (31 sprints) was hij de Arsenal-spelers met de meeste sprints. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Fulham, toen Aubameyang nog wel in vorm verkeerde, maakte hij tegen West Ham, Liverpool, Sheffield United én Manchester City meer meters. Werklust is er dus nog steeds bij de spits uit Gabon, maar tot kansen, schoten op doel en goals leidt dat vooralsnog niet.

'Hij heeft gewoon meer goede kansen nodig', stlede ook Mikel Arteta, coach van The Gunners, die het deze week voor zijn aanvoerder opnam. 'Er wordt van Aubameyang verwacht dat hij elke wedstrijd een goal maakt. Dat komt omdat hij zo'n grote speler is en in het verleden veel voor de club heeft gedaan. Wij zijn er om hem door deze periode te loodsen en we zullen hem blijven steunen in deze lastige tijden', aldus de Spanjaard, die zal hopen dat zijn captain op Old Trafford de vloek van het nieuwe Arsenal-contract zal doorbreken.

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Manchester United - Arsenal?
  • 53% Zege Manchester United (247 stemmen)
  • 19% Gelijkspel (88 stemmen)
  • 28% Zege Arsenal (132 stemmen)

De zevende speelronde in de Premier League:


Vr 30 okt. 2020

Za 31 okt. 2020

Zo 1 nov. 2020

Ma 2 nov. 2020

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.