Engeland haalt opgelucht adem over blessure Kane

Reacties

Tottenham Hotspur heeft woensdagmiddag een update gegeven over de blessure van Harry Kane. De 24-jarige spits wordt volgende maand alweer op de training verwacht.

Engeland haalt opgelucht adem over blessure Kane

Afgelopen zondag 11 maart tegen AFC Bournemouth (1-4) viel Kane geblesseerd uit na 34 minuten. In Engeland werd gevreesd voor een serieuze blessure, waarmee zelfs deelname aan het WK in gevaar zou komen. Aangezien Kane wordt gezien als één van de grote troeven van de Engelsen, wachtten de Engelse supporters angstig af op nieuws.

Dat nieuws kwam woensdag. Tottenham meldt dat Kane schade heeft opgelopen aan de banden van zijn rechterenkel. De Premier League-topscorer wordt volgende maand alweer op de groepstraining verwacht.

Dat is ook voor Tottenham goed nieuws. Kane maakte dit seizoen liefst 24 van de in totaal 59 doelpunten voor de Londenaren in de Premier League. Met nog acht duels te gaan strijdt Spurs met Manchester United en Liverpool om de tweede plaats in de competitie, tevens staat de ploeg van trainer Mauricio Pochettino in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi.

Bij de nationale ploeg van Engeland staat Kane op twaalf treffers in 23 interlands. Engeland speelt op 23 maart een vriendschappelijke interland tegen het Nederlands elftal, Kane zal er dan dus nog niet bij zijn. Vier dagen later spelen de Engelsen tegen Italië. Op het WK in Rusland zit Engeland in de poule met Tunesië, Panama en België.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.