Engeland gestraft voor wangedrag fans

Reacties

De Engelse nationale ploeg moet een wedstrijd zonder publiek spelen. Dat heeft de UEFA besloten nadat er onderzoek is gedaan naar misdragingen tijdens de EK-finale. Ook is een forse boete uitgedeeld.

Engeland gestraft voor wangedrag fans
© Pro Shots
Italië
Italië
ns
1 - 1
Engeland
Engeland

De Engelse voetbalbond moet honderdduizend euro betalen voor overtredingen door supporters tijdens en rond de EK-finale tussen Engeland en Italië. De FA wordt verweten dat toeschouwers onvoldoende onder controle werden gehouden. De UEFA noemt als redenen voor de straf onder meer 'een gebrek aan duidelijkheid en controle in en buiten het stadion, het betreden van het veld, het gooien van voorwerpen en het verstoren van de volksliederen'.

Beelden van misdragingen door Engelse fans gingen de wereld over rond de finale die door Italië na strafschoppen werd gewonnen. Volgens de Londense politie raakten bij de ongeregeldheden in totaal negentien agenten gewond. Verschillende fans kwamen binnen zonder kaartje.

De uitgesproken straf geldt voor UEFA-competities. Dat betekent dat Engeland bij de komende WK-kwalificatiewedstrijd in eigen huis tegen Albanië nog wel publiek het stadion binnen mag laten komen. De eerstvolgende Nations League-wedstrijd in Engeland zal zonder publiek gespeeld worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.