Engeland degradeert in Nations League, Hongarije stunt weer dankzij beauty

Reacties

Engeland komt de volgende editie van de Nations League uit in Divisie B. De EK-finalist van vorig jaar ging vrijdagavond in Milaan onderuit tegen Italië en is uitgeschakeld in Groep 3. Hongarije, dat in een poule met Duitsland, Engeland en Italië de gedoodverfde degradatiekandidaat leek, staat doodleuk bovenaan na vijf duels.

Engeland degradeert in Nations League, Hongarije stunt weer dankzij beauty
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
0 - 1
Hongarije
Hongarije

Hongarije is er mede verantwoordelijk voor dat Engeland gedegradeerd is. Het land won tweemaal van de Engelsen, op 14 juni werd het zelfs 4-0. Ook Duitsland moest eraan geloven, met AZ-debutant Milos Kerkez als linksback werd het team van bondscoach Hansi Flick verslagen via een prachtig doelpunt. Ádám Szalai toverde in de zeventiende minuut, door de bal uit een corner met een hak langs doelman Marc-André ter Stegen te werken.

Tekst gaat verder onder de video

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Duitsland zette er pas in de tweede helft wat tegenover, maar dat bleek zelfs voor de Duiters te laat. Een doelpunt van Thomas Müller werd nog afgekeurd wegens buitenspel. Door de nederlaag in Leipzig weet Duitsland dat het straks niet gaat spelen in de finaleronde van de Nations League. Italië en Hongarije strijden om die eer.

Italië
Italië
1 - 0
Engeland
Engeland

Voor het eerst sinds 1952 werd er voorafgaande aan een interland van Engeland God Save the King gezongen in plaats van God Save the Queen, Engeland speelde met rouwbanden om na het overlijden van Queen Elizabeth. Het rouwproces deed het spel van de Engelsen geen goed. Pas in het laatste kwartier werd Italië een beetje onder druk gezet, met bijvoorbeeld een dubbele kans voor aanvoerder Harry Kane.

Het lukte niet voor de Engelsen, die twintig minuten voor tijd op achterstand waren gekomen. Giacomo Raspadori kapte Kyle Walker uit en legde de bal prachtig in de verre hoek voor de enige treffer van de avond. Door de winstpartij op Engeland is Italië nog in de race voor de finaleronde van de Nations League, komende maandag wordt er in en tegen Hongarije gespeeld om de eerste plek. De Italianen moeten winnen van Hongarije om kans te maken op de titel.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 3 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
6
3
2
1
8-7
+1
11
2
Hongarije
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Duitsland
6
1
4
1
11-9
+2
7
4
Engeland
6
0
3
3
4-10
-6
3
* Actueel tot en met 2 apr. 2024

Overige uitslagen in de Nations League


Vr 23 sep. 2022

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.