Emotionele Xavi wacht af: 'Kwestie van gezond verstand'

Reacties

Xavi Hernández heeft vermoedelijk zijn laatste wedstrijd als trainer van Al-Sadd achter de rug. De 41-jarige Catalaan zegt dat het een kwestie van tijd is voor zijn terugkeer naar Barcelona wordt afgerond.

Emotionele Xavi wacht af: 'Kwestie van gezond verstand'
© Pro Shots

De Spaanse media pakten woensdag groots uit bij het competitieduel van Al-Sadd met Lekhwiya in de Qatarese competitie. De doelpunten van Al-Sadd in de 3-3 remise werden hartstochtelijk gevierd, spelers vlogen Xavi in de armen. In Qatar is er nu namelijk sprake van een winterstop. De volgende wedstrijd van Al-Sadd is pas op 21 december, vermoedelijk zonder Xavi. Na afloop verscheen de oud-middenvelder voor de camera van TV3.

'Het gesprek met de spelers was emotioneel, omdat ik nog niet weet wat er gaat gebeuren', verwees Xavi naar de interesse van Barcelona. 'We zijn in gesprek. Ik ben een positief mens en het is een kwestie van gezond verstand; het moet goedkomen', aldus de Spanjaard, die liefst 767 officiële wedstrijden voor Barcelona speelde.

Al-Sadd kwam eerder op de woensdag nog met een statement dat de club Xavi graag wilde behouden, maar dat lijkt een illusie. 'Ik ben opgewonden en gretig. Ik ben zelf al dagen in gesprek met Barcelona, alles is gereed, maar het hangt nu van de gesprekken tussen beide clubs af. Ze kennen mijn positie. Hopelijk komen ze er snel uit.'

Ook Santi Cazorla, speler van Al-Sadd, werd door de aanwezige Spaanse pers gevraagd om een reactie: 'We wensen Xavi het beste. Ik ben erg dankbaar voor alles wat hij in zijn carrière voor mij gedaan heeft. Nu moeten we afwachten en zien wat er gebeurt.' Ploeggenoot Abdul Karim Hassan wond er verder geen doekjes om: 'We zijn allemaal erg verdrietig, omdat Xavi na deze wedstrijd vertrekt.'

Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.