Emotionele Van de Beek: 'Deze was voor Appie en zijn familie'

Donny van de Beek was met zijn 1-1 tegen OGC Nice - in de derde voorronde van de Champions League - goud waard voor Ajax, maar zijn treffer maakte hem vooral emotioneel vanwege de situatie rondom zijn boezemvriend Abdelhak Nouri. De middenvelder droeg zijn doelpunt nadrukkelijk op aan Appie en zijn naasten.

Na de 1-0 van Mario Balotelli voor rust, zorgde Van de Beek voor de eindstand én een goede uitgangspositie voor Ajax. 'Die goal was belangrijk en nodig, voor iedereen bij Ajax', begon hij tegenover Ziggo Sport zijn analyse. 'Maar deze was speciaal voor Appie en zijn familie. Ik hou heel veel van ze, en als team willen we ze ook echt steunen. Deze was voor hun. Het is een moeilijke tijd, ik ben ook niet echt in staat over dit onderwerp te praten', sprak hij.

Over de wedstrijd was Van de Beek deels tevreden. 'De eerste helft was moeilijk, we speelden het niet goed uit. In de tweede helft kantelde het, we hadden zelfs nog de 1-2 kunnen maken. Dit is een goede uitgangspositie om het in De Arena af te maken.' Als Ajax de return volgende week goed afsluit, plaatst het zich voor de play-offs van de Champions League.