Emotionele Van Bommel zoekt naar woorden: 'De dubbel, uitzonderlijk'

Reacties

Mark van Bommel kan het nog nauwelijks beseffen: hij heeft Antwerp FC naar de eerste landstitel in 66 jaar geleid. De Nederlandse oefenmeester is trots als een pauw en richtte zich in zijn eerste reactie ook tot zijn vrouw en kinderen.

Emotionele Van Bommel zoekt naar woorden: 'De dubbel, uitzonderlijk'
© Pro Shots
Genk
Genk
2 - 2
Antwerp
Antwerp

Na de waanzinnige ontknoping van de Belgischte titelrace: gierden de emoties over het veld in Genk. Ook bij Van Bommel waren de emoties duidelijk zichtbaar op het veld na de zinderende achtbaan die voor Antwerp een gouden afloop kende. 'Dit is ongelooflijk', zegt Van Bommel in zijn eerste reactie bij Ziggo Sport.

'In de rust sta je 1-0 achter en bij Union staat het 0-0. Union maakt net na rust volgens mij 1-0. Wij maken 1-1. Genk maakt 2-1. Dan wordt het heel moeilijk om te winnen', somt Van Bommel de curieuze wisseling van omstandigheden op. 'Dan hoor je dat het 1-1 wordt bij Union. Dus zetten wij het om na de 2-1 van Genk, een scenario dat we getraind hebben. Daardoor kregen wij grip op de wedstrijd. Dan wordt het 1-2 bij Union, dus we wisten dat we één goal moesten maken. Als hij dan zo erin gaat…'

© Pro Shots

Het is een ongekend contrast met een week eerder, vertelt Van Bommel. Toen dacht Antwerp het al binnen te hebben, maar sloeg het tiental van Union nog toe in de slotfase. 'Als je ziet wat er vorige week gebeurd is in de kleedkamer, in het stadion, in de stad. Ik heb het er echt moeilijk mee gehad. Als trainer moet je het voorbeeld geven, maar dat kan niet. De spelers waren er helemaal doorheen', blikt Van Bommel terug.

'En als hij dan zo valt...', laat de trainer een stilte vallen. 'Ik wil ook even wat tegen mijn vrouw en oudste zoon en dochter zeggen, die zitten thuis en zijn niet naar het stadion gekomen: Kom maar heel snel naar Antwerpen!', aldus de kampioenscoach.

Van Bommel is trots op het historische seizoen van zijn ploeg. 'De eerste titel in 66 jaar en dan ook nog de dubbel. Dat is volgens mij zeven keer voorgekomen in de hele geschiedenis van het Belgische voetbal. Dit is uitzonderlijk. In het eerste jaar... Als trainer ben je zo goed als je spelers en ik heb een goede groep.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

VI was in Anwerpen bij de krankzinnige ontknoping van de Belgische titelrace. Lees de reportage op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.