Emotionele Ihattaren: 'Afgesproken dat ik alle goals opdraag aan mijn vader'

Reacties

Mohamed Ihattaren is opgelucht dat PSV de weg omhoog weer is ingeslagen, maar is ook overladen door andere emoties na de 5-0 zege op Fortuna Sittard. Zijn gedachten gaan uit naar zijn overleden vader.

Emotionele Ihattaren: 'Afgesproken dat ik alle goals opdraag aan mijn vader'
© Pro Shots

Ihattaren zorgde tegen Fortuna vanaf de strafschopstip voor de 4-0. De zeventienjarige Utrechter werd daarmee de jongste speler ooit die een penalty benutte in de Eredivisie. Maar de goal was niet om die reden onvergetelijk voor de PSV-middenvelder. Hij droeg het doelpunt op aan zijn vader die afgelopen oktober overleed.

De zichtbaar aangedane Ihattaren deelde zijn emoties bij FOX Sports: 'Het was een mooie avond. We winnen weer en ik maakte de eerste goal voor mijn vader, dat was extra mooi.' Of het vooraf was afgesproken dat Ihattaren bij een ruime voorsprong een strafschop zou mogen nemen? 'Nee, het was totaal niet afgesproken. Steven en Donyell hebben me het gewoon gegund en ik wil ze enorm bedanken. Ik heb met mijn familie afgesproken dat ik alle goals opdraag aan mijn vader.'

Ibi
Dat Ibrahim Afellay als invaller ook nog zijn rentree maakte tegen Fortuna, maakte de avond extra bijzonder voor Ihattaren. De twee hebben een echte band. 'Ibi houdt me altijd scherp, we hebben altijd contact. Voor hem is het ook een zware periode geweest. Hij heeft denk ik twee jaar niet gevoetbald. Dat het publiek dan zo om hem roept, laat zien wat Ibi heeft achtergelaten hier en wat voor carrière hij heeft gehad. Dus dat is extra mooi', sloot Ihattaren af over zijn mentor.

'Terugkeer Afellay mooi moment, fans vroegen al twintig minuten om hem'
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.