Emotionele Hazard doet ontboezeming aan ploeggenoten, broertje twijfelt

Reacties

Eden Hazard heeft aan ploeggenoten bij België verteld dat hij stopt als international, zo beweert RTBF. In navolging van de Franstalige publieke omroep melden ook media als Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws dat Hazard nadenkt over een afscheid.

Emotionele Hazard doet ontboezeming aan ploeggenoten, broertje twijfelt
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
0 - 0
België
België

In België wordt gesproken over het einde van een tijdperk, al is het nog niet zeker dat Hazard stopt. De buitenspeler debuteerde als zeventienjarige in de nationale ploeg, in november 2008, en speelde sindsdien 126 interlands. Daarin was hij goed voor 33 doelpunten en 36 assists. Hazard droeg in totaal 56 keer de aanvoerdersband.

Ook in de eerste twee groepswedstrijden van het WK in Qatar speelde Hazard als captain van de Rode Duivels. In de beslissende wedstrijd tegen Kroatië (0-0), waarin België kwalificatie voor de achtste finale misliep, moest hij het doen met een korte invalbeurt. De 31-jarige aanvaller van Real Madrid zou na de uitschakeling in een emotionele bui hebben gezegd dat hij afscheid neemt als international.

Zijn broertje Kylian Hazard, zelf profvoetballer op het tweede niveau in België, reageert tegenover Het Nieuwsblad verrast op de geruchten. 'Zijn er veel speculaties over Eden bij de nationale ploeg? Waarom? Ik denk niet dat hij ooit een selectie zal weigeren. Als Eden er niet meer bij is, zal dat eerder een keuze van de nieuwe bondscoach zijn. Eden is trots om international te zijn.'

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.