Emmen-uitblinker Jansen geeft signaal af met nieuw contract

Reacties

FC Emmen heeft de verbintenis van Anco Jansen opengebroken. De dertigjarige aanvoerder van de club die zich verzekerde van nog een jaar Eredivisie-voetbal staat nu tot medio 2021 onder contract.

Emmen-uitblinker Jansen geeft signaal af met nieuw contract

Na de handhaving in de Eredivisie was het even afwachten wat Jansen zou doen. Gezien zijn leeftijd was het niet ondenkbaar dat de aanvaller nog één keer het avontuur in het buitenland wilde aangaan. Emmen had goede hoop dat het de aanvaller, die in 2017 overkwam van het Turkse Boluspor, kon behouden wegens zijn hechte relatie met trainer Dick Lukkien.

Jansen geeft er dus de voorkeur aan in Emmen te blijven voetballen en verlengde zijn nog één jaar doorlopende contract met een jaar, met een optie voor nog een seizoen. 'Ik heb het hier goed naar mijn zin', legt hij uit op de clubwebsite. 'Het waren twee fantastische seizoenen en de club is op alle vlakken groeiende. Ik ben blij dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen.'

Met vijf goals en acht assists leverde Jansen een grote bijdrage aan het lijfsbehoud van Emmen. Samen met Caner Cavlan behoorde hij tot de uitblinkers bij de Drentenaren. 'Toen handhaving een feit was zei ik op het plein al "Tot volgend seizoen" tegen de supporters. Die woorden zet ik nu kracht bij. Ik hoop dat dit ook een signaal is naar andere spelers.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Emmen nam onlangs afscheid van negen spelers en ziet doelman Kjell Scherpen vertrekken naar Ajax. Bekijk alle mutaties in ons transferoverzicht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.