FC Emmen is na drie duels van de hatelijke nul af in de Eredivisie. De club speelde zondag lang met tien man tegen Willem II, maar hield stand in eigen huis.

FC Emmen
1 - 1
Willem II
Willem II

Willem II meldde zich met een kleine kater in Drenthe, de Tilburgers werden deze week immers in de derde voorronde van de Europa League uitgeschakeld door Rangers FC, dat liefst met 0-4 won in Brabant. Willem II was dus op zoek naar eerherstel na die stevige nederlaag, maar FC Emmen werkte niet mee.

Sterker nog: de thuisclub kwam na zes minuten al op voorsprong. Na een geweldige bal van Sergio Peña op Marko Kolar werd diens schot geblokt, maar de rebound was voor Michael de Leeuw: 1-0. Lang kon FC Emmen echter niet genieten van de voorsprong: Vangelis Pavlidis was in de dertiende minuut niet zelfzuchtig, hij ging samen met Mike Trésor af op het Emmen-doel en legde af voor de middenvelder, die er 1-1 van maakte.

In de tweede helft pakte de VAR zijn hoofdrol, zoals dat de laatste weken vaker gebeurde in de Eredivisie. Eerst dacht iedereen in Drenthe aan een penalty voor FC Emmen, inclusief scheidsrechter Edwin van de Graaf. De VAR draaide die beslissing echter terug, omdat De Leeuw voor het penaltymoment buitenspel had gestaan.

Tien minuten later greep de VAR weer in, ook nu kwam FC Emmen er niet goed vanaf. Een actie van Pavlidis eindigde na een sliding van Glenn Bijl met een schot voor John Yeboah, minuten later werd het moment tussen Bijl en Pavlidis nog eens teruggekeken. Bijl maakte hands tijdens zijn sliding en voorkwam daarmee een gevaarlijke uitbraak van Willem II. Van de Graaf kon dus niet anders dan een rode kaart trekken.

Met tien man was het voor FC Emmen vooral tegenhouden, wat wonder boven wonder lukte tegen Willem II. Zodoende pakt de club het eerste punt van het seizoen, na eerdere nederlagen tegen VVV-Venlo (3-5) en PSV (1-2). Willem II staat op vier punten na drie duels.