Emmen bouwt verder aan knappe reeks en krijgt complimenten van Lukkien

Dankzij een late treffer tegen Vitesse heeft FC Emmen zaterdag de ongeslagen reeks op De Oude Meerdijk een vervolg gegeven (2-2). Dick Lukkien geeft zijn ploeg een compliment voor de strijdlust in de tweede helft.

FC Emmen
FC Emmen
2 - 2
Vitesse
Vitesse

Een half uur gingen Emmen en Vitesse redelijk gelijk op, maar in een tijdsbestek van vijf minuten sloegen de bezoekers tweemaal toe. 'Dat was wel even slikken', erkent Lukkien. 'Gelukkig maakten we voor rust nog die aansluitingstreffer, die viel natuurlijk uit het niets', blikt de FC Emmen-trainer terug.

'Na rust hebben we het wat simpeler gemaakt. We hebben duidelijke afspraken gemaakt in het verdedigen en waren aan de bal zuiniger. Dan krijg je, met behulp van het geweldige stadion, controle over de wedstrijd. Die waren we ergens rond minuut 65 een beetje kwijt, maar dankzij de dynamische invalbeurten van Jari Vlak en Ole Romeny kwamen we weer in de wedstrijd', legt Lukkien uit.

Die laatste dwong uiteindelijk in de slotfase de 2-2 af. 'Ik heb ze echt complimenten voor de vechtlust gegeven', vertelt Lukkien. 'We waren zwaar gehavend in de voorhoede', verwijst hij naar de afwezigheid van aanvallers Oussama Darfalou, Richairo Zivkovic, Jeremy Antonisse en de langer geblesseerden Metehan Güçlü, Mart Lieder en Rui Mendes. 'Het is behelpen, het werkt allemaal even niet mee. Dan is het heel verleidelijk om als ploeg excuses te zoeken in de pauze, maar dat hebben ze niet gedaan, daar heb ik ze voor gecomplimenteerd. We hebben een tandje erbij gedaan en dan zie je dat we gewoon heel aardig kunnen voetballen. Die 2-2 was niet meer dan verdiend, denk ik.'

Diemers
Mark Diemers vormde bij afwezigheid van al die aanvallers een spitsenkoppel met Jasin Assehnoun. 'Ik probeerde vanalles om vrij te komen en beslissend te zijn. Dat was de eerste helft lastig, ook omdat het niet draaide met de ploeg. Na die goals kregen we wel even een tikkie, gelukkig maakte Jasin de 1-2 uit de rebound, na dat schot van mij. Dan weet je dat het in de tweede helft kan gaan spoken, dat is wel gebeurd', zegt de spelmaker.

'Het ging leven, de supporters gingen erachter staan. Dan zie je waartoe we in staat zijn. We hebben hier alleen van AZ verloren', weet Diemers. Sinds die 0-3 nederlaag van 4 september is Emmen alweer zeven thuisduels op rij ongeslagen. Alleen FC Twente, Feyenoord, NEC en Sparta kunnen dat nazeggen. 'We hebben wel veel wedstrijden gelijkgespeeld, die we eigenlijk hadden moeten winnen. Maar we zijn thuis gewoon heel moeilijk te verslaan. Deze is heel belangrijk. Het duurde lang, maar hij viel toch nog, dan voelt dit wel als een winning point.'