Emery werkt Arsenal-boegbeeld Wilshere naar de uitgang

Reacties

Jack Wilshere verlaat Arsenal eind deze maand transfervrij. Dat heeft de 26-jarige middenvelder zelf bevestigd via Instagram. De gesprekken met manager Unai Emery, de opvolger van Arsène Wenger, zijn voor de spelmaker niet naar wens verlopen.

Emery werkt Arsenal-boegbeeld Wilshere naar de uitgang

Al tijden was duidelijk dat onderhandelingen over verlenging van het aflopende contract van de spelmaker moeizaam verliepen. Wilshere heeft veel blessureleed gehad en moest volgens Engelse media zelfs aan salaris inleveren om zijn toekomst aan Arsenal te kunnen verbinden. Dat heeft hij nu zelf ook bevestigd.

Wilshere geeft op Instagram uitleg: 'Mijn intentie is altijd geweest om te verlengen bij Arsenal. Ik heb zeventien jaar bij de club rondgelopen en heb me altijd onderdeel van Arsenal gevoeld. Ik wilde zo graag blijven, dat ik akkoord ging met een lager salaris. Maar na gesprekken met de nieuwe manager was voor mij duidelijk dat ik veel minder speeltijd zou krijgen als ik zou besluiten te blijven. Daarom zie ik geen andere optie dan te zoeken naar andere uitdagingen.'

In het voorbije seizoen kende de 34-voudig Engels international wel een opleving en kwam hij in de Premier League tot twintig optredens voor The Gunners. Desondanks liep hij een oproep van bondscoach Gareth Southgate voor het WK mis.

Wilshere doorliep de jeugdopleiding van Arsenal en beleefde na een huurperiode bij Bolton Wanderers zijn grote doorbraak in Noord-Londen. Na een stagnatie en veel blessures werd de creatieve middenvelder in het seizoen 2016/17 ook nog verhuurd aan AFC Bournemouth. Wilshere kwam voor Arsenal in totaal 198 keer in actie.

Leno
Arsenal heeft eerder op de dinsdag de komst van Bernd Leno bevestigd. De doelman is overgenomen van Bayer Leverkusen en is bij de nummer zes van het voorbije Premier League-seizoen de tweede versterking in het nieuwe tijdperk na het vertrek van Wenger. Stephan Lichtsteiner kwam al transfervrij over van Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.