Emery verstevigt Arsenal-defensie verder met Sokratis

Reacties

Sokratis Papastathopoulos is de volgende aanwinst van Unai Emery als manager van Arsenal. De verdediger komt over van Borussia Dortmund.

Emery verstevigt Arsenal-defensie verder met Sokratis

De dertigjarige Griek had nog een eenjarig contract in het Signal Iduna Park en kon daardoor voor een redelijke prijs opgepikt worden. Arsenal wilde graag een ervaren centrumverdediger aan de selectie toevoegen, omdat Laurent Koscielny nog maandenlang buitenspel staat. De Fransman liep begin mei een zware blessure aan zijn achillespees op en wordt op zijn vroegst in december terug verwacht.

Sokratis speelde vijf jaar voor Borussia Dortmund en kwam in die periode tot 198 officiële wedstrijden voor de club. Met BVB won de verdediger twee keer de Duitse Supercup en een keer de DFB Pokal. Eerder in zijn loopbaan speelde Sokratis voor Niki Volos, AEK Athene, Genoa, AC Milan en Werder Bremen.

Sokratis is na Stephan Lichtsteiner (Juventus) en Bernd Leno (Bayer Leverkusen) de derde zomeraanwinst van Arsenal. The Gunners betalen naar verluidt zo'n achttien miljoen euro voor de Griek. De centrumverdediger gaat rugnummer 5 dragen in Londen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.