Emegha de grote man bij Sparta in oefenzege op Heracles

Sparta Rotterdam heeft zijn eerste oefenwedstrijd in aanloop naar een nieuw seizoen gewonnen van Heracles Almelo. Emanuel Emegha was met twee goals de gevierde man bij de Rotterdammers: 1-2.

De achttienjarige Emegha brak vorig seizoen door bij Sparta en maakte in de 3-0 zege op Vitesse zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Dat was een goal met een emotionele lading: Emegha vierde zijn primeur door een shirt te tonen met daarop de afbeelding van een overleden oud-ploeggenoot. Vrijdag was Emegha tweemaal trefzeker in het oefenpotje met Heracles.

De spits maakte zijn beide goals in de tweede helft en bij allebei de doelpunten had Reda Kharchouch, vorig jaar overgenomen van Telstar, een belangrijk aandeel. Bij de openingstreffer was Kharchouch de aangever, bij de 0-2 stond hij aan de basis van de aanval. Heracles deed via een vrije trap van Giacomo Quagliata nog wel wat terug, maar verder kwam de thuisploeg niet.

Bij Sparta deden in de tweede helft nieuwkomers Laurent Jans, Kenzo Goudmijn en Vito van Crooij mee; aan de kant van Heracles maakten Ruben Roosken, Bilal Basaçikoglu (eerste helft) en Nikolai Laursen (tweede helft) hun officieuze debuut. Sparta en Heracles zien elkaar snel weer: in de tweede speelronde van het nieuwe Eredivisie-seizoen treffen de ploegen elkaar op Het Kasteel.

Coremans
Tim Coremans maakte in Almelo na een lange afwezigheid zijn rentree bij Sparta. De doelman liep in juni vorig jaar een zware knieblessure op en stond het gehele afgelopen seizoen buitenspel. Nu deed hij als invaller weer een halfuur mee; voor Coremans betekende het zijn eerste optreden in 53 dagen. De eerste doelman van Sparta, Maduka Okoye, kwam tegen Heracles niet in actie. Hij is na interlandverplichtingen later aangesloten bij de selectie van Henk Fraser.