Elkeson met nieuwe nationaliteit én naam klaar voor interlandloopbaan

Reacties

De Braziliaan Elkeson gaat interlands spelen voor China. De spits heeft een nieuwe nationaliteit én een nieuwe naam en is direct opgeroepen voor de nationale ploeg.

Elkeson met nieuwe nationaliteit én naam klaar voor interlandloopbaan

De dertigjarige Elkeson speelt al sinds 2013 in China en is een groot succes in het Aziatische land. Voor Guangzhou Evergrande maakte hij 83 doelpunten in 118 wedstrijden en won hij drie landstitels op rij en twee keer de Aziatische Champions League. Hij speelde even voor Shanghai SIPG, waarmee Elkeson ook kampioen werd, en is nu weer terug bij Guangzhou.

Een oproep van de Braziliaanse bondscoach Tite zat er niet in en nu heeft Elkeson besloten om voor China te gaan spelen. De spits moest daarvoor niet alleen een nieuwe nationaliteit, maar ook een nieuwe naam aannemen. Hij meldt zich als Ai Kesen bij de 35-koppige nationale selectie, die is samengesteld voor een trainingskamp.

Het kwam nog nooit eerder voor dat een speler die niet in China werd geboren uitkwam voor het Chinese team. Elkeson, of Ai Kesen, kan dus geschiedenis schrijven. Hij heeft er zin in: 'Ik wil de wereld vertellen dat ik officieel ben begonnen aan een nieuwe reis en dat ik nu Chinees ben', zei de aanvaller. 'Ik wil de mensen iets teruggeven voor alle liefde en steun die ze mij hebben gegeven.'

Met de hulp van Elkeson hoopt China zich te kunnen kwalificeren voor het WK van 2022. China deed pas één keer mee aan de mondiale eindronde: in 2002 verloor de ploeg op het WK in Japan en Zuid-Korea al zijn groepswedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.