Elia wil meer na tweede succes op rij

Reacties

Voor de tweede keer op rij was Eljero Elia belangrijk met een doelpunt voor FC Utrecht, de aanvaller opende de score in de inhaalwedstrijd tegen AZ (2-2). Sinds zijn terugkeer in de Eredivisie speelde Elia nog geen enkele volledige wedstrijd en daar baalt de 33-jarige voetballer van: hij wil meer.

Elia wil meer na tweede succes op rij
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
2 - 2
AZ
AZ

Vorige week opende Elia tegen FC Emmen zijn scoreboekje voor FC Utrecht, na die eerste goal was het zondag weer raak tegen AZ. Zijn basisplaats tegen de Alkmaarders was zijn zevende van dit seizoen, maar Elia werd ook zevenmaal naar de kant gehaald. Dat steekt bij de dertigvoudig international, die zich fit voelt. 'Dat de trainer een keuze maakt dat hij me de hele tijd wisselt na zestig-zeventig minuten, is de keuze van de trainer. Je bent altijd teleurgesteld als je gewisseld wordt, maar ik ben hier niet gekomen om te vechten. Ik sta er goed voor en ben gewoon fit', zegt hij bij FOX Sports.

'Ik ben gekomen om te presteren en het uiterste uit het team te halen', gaat een strijdvaardige Elia verder. '2020 was geen rooskleurig jaar. Ik ben fit, ik wil voetballen en plezier maken. Laten zien wat ik kan. Ik verwacht veel van mezelf, acties maken, doelpunten maken.' Nu het winterstop is, zal Elia even pas op de plaats moeten maken, op 9 januari gaat het seizoen weer verder voor FC Utrecht met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

Of trainer René Hake er dan bij is, zal de komende dagen blijken. De opvolger van de naar België vertrokken John van den Brom staat nu nog op interim-basis voor de groep. Hake heeft er geen enkel probleem mee dat Elia teleurgesteld van het veld ging na zijn wissel. 'Ik vind het goed dat hij graag wil, dat blijkt ook', stelt de coach. 'Ik vind dat hij helemaal gelijk heeft dat hij door wil spelen. We werken er hard aan dat hij langer op het veld kan blijven staan en belangrijk kan zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In VI 53, de laatste van het jaar, staat een interview met Eljero Elia.
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.