Elia meldt zich straks uit respect bij ADO én FC Twente

Reacties

Over belangstelling heeft Eljero Elia niet te klagen. De Nederlander in dienst van Istanbul Basaksehir werd al hoogstpersoonlijk gepolst door Arjen Robben voor een transfer naar FC Groningen, Fenerbahçe en Panathinaikos toonden al interesse en bij ADO Den Haag en FC Twente staat de deur altijd open voor de buitenspeler. Elia is van plan om sowieso met die twee clubs te gaan praten over zijn toekomst.

Elia meldt zich straks uit respect bij ADO én FC Twente
© Pro Shots

Elia (33) debuteerde in het shirt van ADO in het betaald voetbal en verdiende vervolgens via FC Twente een mooie transfer naar het buitenland. Bij FOX Sports liet Elia blijken dat hij het verleden niet vergeten is. 'Ik ga doen wat ik heb beloofd, ik ga met ADO en met FC Twente praten. Uit respect voor die clubs, voor wat ze betekend hebben voor mijn carrière.'

De dertigvoudig international van Oranje beschikt over een aflopend contract in Turkije, maar speelt in augustus nog wel Europees voetbal met Basaksehir. De Turkse landskampioen staat op 5 augustus tegenover FC Kopenhagen en verdedigt in de returnwedstrijd een 1-0 voorsprong.

Na de Europese campagne gaat de focus van Elia dus op zijn voetbaltoekomst, die mogelijk in Den Haag of Enschede ligt. 'Ik ga kijken hoe de clubs erin staan, wat ze willen. Dan gaan we zien waar voor mij het plaatje klopt.'

Elia keerde in 2015 al terug naar de Eredivisie, toen hij een contract tekende bij Feyenoord. Twee jaar later vertrok hij naar Turkije, waar hij dit seizoen kampioen werd met Basaksehir.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.