Elia haalt uit naar 'trieste' critici: 'Je moet me niet belachelijk maken'

Reacties

Eljero Elia heeft via social media gereageerd op de ophef die rondom hem is ontstaan. De aanvaller van FC Utrecht hekelt de mensen die dit weekend kritiek op hem hadden, omdat het verhaal volgens hem totaal anders in elkaar steekt dan nu wordt gesuggereerd.

Elia haalt uit naar 'trieste' critici: 'Je moet me niet belachelijk maken'
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

De ophef ontstond zondagavond, toen bij de late uitzending van televisiezender FOX Sports werd ingezoomd op Elia. Hij viel namens FC Utrecht pas laat in op bezoek bij PEC Zwolle (eindstand 1-1) en zat tijdens de minuten die hij mocht meedoen duidelijk niet lekker in zijn vel. Zo kreeg hij vrijwel direct na zijn entree geel en had hij enkele ongelukkige acties. Op tv-beelden was vervolgens te zien hoe Elia na het laatste fluitsignaal een cameraman van FOX opzocht, omdat de man zich in de ogen van de 33-jarige aanvaller veel te veel op hem focuste.

Wat Elia precies zei, was op de beelden niet hoorbaar, maar in studio werd gaf presentator Jan-Joost van Gangelen tekst en uitleg. 'Hij ging even verhaal halen: Waarom volg je mij nou eigenlijk?', zo legde hij uit. Analyticus Kenneth Perez vond het maar een raar voorval. 'Eljero Elia, ga alsjeblieft gewoon voetballen', verzuchtte hij. 'Ga je dáármee bezighouden en hou op met die randzaken. Wees blij dat je gevolgd wordt door een camera, dat wil zeggen dat je überhaupt iets betekent. Dat doen ze echt niet bij iedereen.'

Triest
Via Instagram heeft Elia (die zondagavond al kort reageerde op Twitter) nu een reactie gegeven, omdat hij naar eigen zeggen veel vragen heeft gekregen en voor één keer zijn verhaal wil doen. 'Na de wedstrijd zag ik mezelf op de tv-schermen in het stadion', legt hij uit. 'Wij moesten nog gaan lopen, van achterlijn naar achterlijn, en toevallig stond de cameraman aan de kant waar wij naartoe moesten. Dus ik vroeg hem of hij een oortje in had, omdat ik dacht dat iemand van FOX misschien vroeg om mij specifiek te filmen. Hij zei: Nee, echt niet. Dus toen zei ik: Oké, fijne avond.'

Dat er nu een ander beeld ontstaat, irriteert Elia mateloos. 'Mensen op tv hebben altijd wel wat te zeggen, ik laat ze ook gewoon. Maar je moet me niet belachelijk gaan maken en zeggen dat ik zoiets tegen een cameraman zeg. Hij doet gewoon zijn werk. Als ik niet gefilmd zou willen worden, dan had ik niet op voetbal moeten gaan. Maar dat jullie zó triest zijn en mij proberen belachelijk te maken, dat vind ik jammer. Zoals gewoonlijk kom je die mensen wel weer een keer tegen, en dan willen ze je groeten. Maar ik hoop voor je dat je mij niet gaat groeten, echt niet', zo sluit hij af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.