Elftal van de Week zonder Ajax, PSV én AZ

Reacties

Naast Speler van de Week Joey Veerman kent het VI's Elftal van de Week van speelronde 10 alleen maar winnaars, met één uitzondering.

Elftal van de Week zonder Ajax, PSV én AZ
© Pro Shots

Ajax, PSV en AZ begonnen aan de tiende speelronde als de topdrie van de Eredivisie. De drie clubs konden hun klassering niet tot uitdrukking brengen op het veld. Dat is ook terug te zien in VI's Elftal van de Week. Geen speler van Ajax, PSV én AZ werd geselecteerd.

Ajax boekte een benauwde zege bij RKC Waalwijk (1-2), dat de Amsterdammers het vuur aan de schenen legde met onder anderen gelegenheidslinksback Saïd Bakari (foto). Hij deed het prima en kreeg ondanks de nederlaag een plek in het Elftal van de Week.

SC Heerenveen legde zaterdag AZ over de knie (2-4), waarbij Speler van de Week Veerman het voortouw nam. PSV leed een pijnlijke nederlaag bij FC Utrecht (3-0). Dat kwam mede dankzij het spel van Willem Janssen en Gyrano Kerk met een plek in het Elftal van de Week als resultaat.

Kersverse nummer drie Vitesse was wel bij de les in Venlo, waar de Arnhemmers met dank aan aanvaller Bryan Linssen en doelman Remko Pasveer de beste seizoenstart in de clubhistorie gestalte gaven. De twee ervaren krachten verdienden daarmee een uitverkiezing.

De andere vijf uitverkorenen dienen allen een andere club. Lennart Czyborra, de reddende engel van Heracles tegen Feyenoord, is daarbij rechtsback. Ko Itakura (FC Groningen) staat centraal achterin opgesteld. Mustafa Saymak (PEC Zwolle), Sergio Peña (FC Emmen) en Marios Vrousai (Willem II) maken het middenveld compleet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.