Elftal van de Week: Vitesse en kampioen PSV domineren

Reacties

Een zeer aanvallend Elftal van de Week na speelronde 31 in de Eredivisie. Kampioen PSV is met liefst vijf spelers hofleverancier.

Elftal van de Week: Vitesse en kampioen PSV domineren

Jeroen Zoet is een van de steunpilaren van PSV dit seizoen. Zo ook in de kampioenswedstrijd tegen Ajax. De keeper trad heldhaftig op bij een goede mogelijkheid van Klaas-Jan Huntelaar en hield zijn doel schoon. Joshua Brenet, die met zijn zwakkere linkerbeen een panklare assist op Luuk de Jong gaf, staat in de defensie. Naast de verdediger van PSV staan AZ'er Jonas Svensson (twee assists) en Guram Kashia. De Vitesse-captain speelde zijn 242ste Eredivisie-duel voor de Arnhemmers, waarmee hij clubicoon Theo Janssen evenaarde.

Gastón Pereiro staat namens de landskampioen op het middenveld. De Uruguayaan stond met zijn doelpunt niet voor het eerst dit seizoen op in een topduel. Mason Mount (Vitesse) en Ben Rienstra (Willem II) completeren het middenveld. Laatstgenoemde besliste met twee treffers de Brabantse burenstrijd tegen NAC Breda.

Hirving Lozano en De Jong vertegenwoordigen de kampioen van Nederland in de voorhoede. Naast hen staan Bjørn Johnsen en Bryan Linssen. De Noorse spits duwde namens ADO Den Haag het noodlijdende FC Twente nog dieper in de problemen. Door zijn twee treffers krikte hij zijn doelpuntentotaal op tot vijftien. Linssen leverde met twee doelpunten en een assist een bijdrage aan de grootse Eredivisie-zege van Vitesse ooit. In Arnhem kreeg Sparta Rotterdam een flink pak slaag (7-0).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.