Elftal van de Week: Vitesse, Emmen, PEC en Ajax maken indruk

Reacties

Het Elftal van de Week wordt deze week gedomineerd door spelers van Vitesse, FC Emmen, PEC Zwolle en Ajax. Vitesse is met drie afgevaardigden de hofleverancier.

Elftal van de Week: Vitesse, Emmen, PEC en Ajax maken indruk

Dat hebben de Arnhemmers te danken aan de thuiswedstrijd tegen PSV. Tot drie keer toe kwam Vitesse op voorsprong, maar steeds werd deze ook weer weggeven (3-3). Toch hebben doelman Remko Pasveer en de middenvelders Thulani Serero en Martin Ødegaard dusdanig veel indruk gemaakt dat zij een plek hebben gekregen in dit elftal.

Door het gelijke spel in Arnhem is Ajax na de overtuigende overwinning op bezoek bij Willem II de nieuwe koploper van de Eredivisie. Routiniers Dusan Tadic en de pas net weer fitte Joël Veltman waren de grote gangmakers aan Amsterdamse zijde. Onder anderen Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech en David Neres grijpen net naast een plek in het Elftal van de Week.

Natuurlijk mag ook FC Emmen niet ontbreken. De promovendus won in eigen huis knap met 2-0 van SC Heerenveen en had zelfs de beste speler van de afgelopen speelronde in huis: Anco Jansen. Behalve onze Speler van de Week is ook Caner Cavlan verzekerd van een basisplaats. De linksback nam beide doelpunten voor zijn rekening en dat uitgerekend tegen zijn oude club.

PEC Zwolle verpulverde Fortuna Sittard (5-0) en dat levert Lennart Thy en Younes Namli een plek op in het Elftal van de Week. Ook Pelle Clement speelde een ijzersterke wedstrijd, maar valt net buiten de boot. Het elftal vol uitblinkers wordt verder aangevuld met Eric Botteghin (Feyenoord) en ADO Den Haag-gelegenheidsspits Lex Immers.

'Ajax benadert weer de topvorm van voor de winterstop'
'Als PSV drie keer scoort, moet het gewoon winnen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.