Elftal van de Week: vier clubs stelen de show in Jupiler League

Reacties

Spelers van zes clubs vormen deze speelronde het Elftal van de Week in de Jupiler League. Fortuna Sittard, FC Den Bosch en Jong Ajax maakten de meeste indruk. De Limburgers speelden Telstar in de tweede helft naar een geflatteerde 0-6 nederlaag, de Bosschenaren hadden geen kind aan een onthutsend zwak Jong PSV (5-0) en koploper Jong Ajax was in één helft klaar met FC Oss (0-3).

Elftal van de Week: vier clubs stelen de show in Jupiler League

Fortuna Sittard levert drie spelers aan het elftal van de week: aanvoerder Perr Schuurs die met een geweldige vrije trap de score opende in Velsen en de aanvallers André Vidigal en Lisandro Semedo. Den Bosch is met Niek Vossebelt, de Speler van de Week, en Kersten twee keer vertegenwoordigd, net als Jong Ajax dat met Nossair Mazraoui en Daley Sinkgraven twee spelers terugvindt bij de beste elf van deze speelronde.

De degradanten NEC en Go Ahaead Eagles lijken de eerste aanpassingen met het Jupiler League-voetbal gemaakt te hebben. Joey Suk en Sam Hendriks hebben een plekje veroverd namens de Deventenaren, Wojciech Golla is de NEC-bijdrage. Doelman Menno Heus van Jong FC Utrecht hield met kunst- en vliegwerk de nul en wordt daarvoor beloond met een vermelding in het Elftal van de Week.

In het spelersklassement voert de Amerikaanse spits Andrija Novakovich van Telstar de ranglijst aan, gevolgd door Volendam-doelman Hobie Verhulst en Jong Ajax-spits Mateo Cassierra. De koploper heeft met middenvelder Carel Eiting nog een speler in de toptien staan.

VI's Elftal van de Week van de zevende speelronde in de Jupiler League.
VI's Elftal van de Week van de zevende speelronde in de Jupiler League.

Klassement na zeven speelrondes:

1.Andrija Novakovich (Telstar)7,07
2.Hobie Verhulst (FC Volendam)7
3.Mateo Cassierra (Jong Ajax)6,93
4.Steven Pereira (MVV Maastricht)6,88
5.Sonny Stevens (Go Ahead Eagles)6,86
6.Perr Schuurs (Fortuna Sittard)6,83
7.Carel Eiting (Jong Ajax)6,8
8.Branco van den Boomen (FC Eindhoven)6,79
 Rody de Boer (Telstar)6,79
 Arnaut Groeneveld (NEC)6,79
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.