Elftal van de Week: tweede uitverkiezing voor Ajax-uitblinker Mazraoui

Reacties

Ajax, SC Cambuur, NEC en PSV leveren allemaal twee spelers voor VI's Elftal van de Week. Voor Noussair Mazraoui is het in het nog prille seizoen al de tweede keer dat hij bij de beste elf spelers van het Eredivisie-weekend zit.

Elftal van de Week: tweede uitverkiezing voor Ajax-uitblinker Mazraoui
© Pro Shots

Mazraoui was na de eerste speelronde al de rechtsback van VI's Elftal van de Week, nadat hij tegen NEC goed was voor een goal en een assist. Zondag maakte de Marokkaanse rechtsback tegen Vitesse (5-0) wederom indruk, hij werd voor zijn optreden beloond met een 8,5. Dat was ook het cijfer voor Antony, de tweede Ajacied in het elftal.

Bij Cambuur waren er hoge cijfers voor Robin Maulun en Jamie Jacobs. De twee middenvelders kregen allebei een 8 na de thuiswedstrijd tegen FC Twente (2-0), waartegen invaller Jacobs beide goals maakte. Samen met Cyril Ngonge, twee keer trefzeker voor FC Groningen tegen PSV (5-2), vormen zij het middenrif van het Elftal van de Week.

Voorin completeren Speler van de Week Cody Gakpo en de uitblinkers van het vrijdagavond-duel, Mats Seuntjens en Michiel Kramer, de voorhoede. Gakpo scoorde en gaf en twee assists namens PSV tegen FC Groningen en meldt zich in topvorm bij Oranje. Seuntjens en Kramer waren bij alle goals betrokken tijdens Fortuna Sittard-RKC Waalwijk (2-2).

Achterin staat behalve Ajax-uitblinker Mazraoui ook PSV-verdediger André Ramalho, die met twee kopballen uit een corner (waarbij eentje een eigen doelpunt werd van Mo El Hankouri) voor de ommekeer zorgde tegen FC Groningen. NEC-doelman Mattijs Branderhorst en linksback Souffian El Karouani completeren het elftal na de overwinning op Heracles Almelo (0-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.