Elftal van de Week: superduo PSV en trio Zwollenaren

Reacties

Het Elftal van de Week van speelronde 10 in de Eredivisie. Bij elke wedstrijd in elke speelronde is minimaal een van onze verslaggevers aanwezig om de twee elftallen op het veld te beoordelen.

Elftal van de Week: superduo PSV en trio Zwollenaren

Ook deze week een ultra-aanvallend Elftal van de Week met een heuse 3-3-4-formatie. Het waren vooral de aanvallers die deze speelronde indruk maakten en daarom is er gekozen voor liefst vier aanvallers. Het uiterst productieve PSV kan hierin niet ontbreken, met topscorer én Speler van de Week Hirving Lozano als linksbuiten. Jürgen Locadia, die tegen Vitesse net als de Mexicaan twee treffers (en een eigen doelpunt) voor zijn rekening nam, heeft een plaats in de aanval bemachtigd.

Verder plek voor een trio aan PEC Zwolle-spelers, te weten Younes Namli, Philippe Sandler en Kingsley Ehizibue. Hiermee zijn de Zwollenaren hofleverancier van het Elftal van de Week na hun voetbalshow tegen ADO Den Haag. Op het middenveld staat onder meer Guus Til gepositioneerd. De jonge middenvelder hielp AZ met twee treffers hoogstpersoonlijk langs SC Heerenveen op zondag. André Onana hield Ajax op bezoek bij Willem II op de been, waardoor de doelman uit Kameroen de plek onder de lat inneemt.

Om elke week plek in te ruimen voor de elf absolute uitblinkers, verandert de tactiek van het Elftal van de Week met grote regelmaat. Soms wordt extra creativiteit gevraagd en neemt een aanvaller na een sterk optreden bij ons bijvoorbeeld een plek in op het middenveld, omdat hij simpelweg niet mag ontbreken in het team.

Omdat lang niet iedereen het Elftal van de Week haalt, is na elke speelronde de rubriek Eredivisie op rapport op VI te vinden. Daar staan alle rapportcijfers van de spelers die in die speelronde minstens dertig minuten in actie zijn gekomen.

Elftal van de Week van speelronde 10.
Elftal van de Week van speelronde 10.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.