Elftal van de Week: PSV en AZ voeren de boventoon

Reacties

PSV is de hofleverancier van het eerste VI Elftal van de Week van Eredivisie-seizoen 2018/19. Hirving Lozano, Steven Bergwijn en Speler van de Week Gastón Pereiro vertegenwoordigen de Eindhovenaren in het elftal beste spelers van het weekend.

Elftal van de Week: PSV en AZ voeren de boventoon

De ploeg van nieuwe trainer Mark van Bommel was zondag overtuigend te sterk voor FC Utrecht (4-0). Zowel Lozano, Bergwijn als Pereiro was trefzeker in het Philips Stadion. Bergwijn evenaarde bovendien een drieënhalf jaar oud dribbelrecord van Memphis Depay.

Ook AZ levert meerdere spelers af aan het Elftal van de Week. Jonas Svensson en Oussama Idrissi waren de uitblinkers bij de Alkmaarders in de eclatante 5-0 zege op NAC Breda. Eerder op de zondag won Vitesse met vergelijkbare cijfers van FC Groningen. De 5-1 overwinning in Gelredome was vooral een teamprestatie, maar Thulani Serero verdiende er toch een plekje in het Elftal van de Week mee.

De Zuid-Afrikaan krijgt op het middenveld naast Pereiro gezelschap van Danny Post, die VVV-Venlo met een fraaie knal aan een overwinning op Willem II hielp, en Jerdy Schouten. Laatstgenoemde maakte indruk bij zijn debuut voor Excelsior tegen Fortuna Sittard, waar Wessel Dammers één van de beste spelers was. Robin Pröpper, die met Heracles Almelo knap een punt pakte op bezoek bij Ajax, completeert de defensie.

Kjell Scherpen (18 jaar, 201 dagen) werd de jongste startende keeper in een Eredivisie-wedstrijd sinds Cees Paauwe in 1996 en deed het nog uitstekend ook. De FC Emmen-doelman verrichte vijf reddingen en hield zijn ploeg daarmee op de been tegen ADO Den Haag (1-2 winst). 

'Champions League halen is nu het belangrijkste voor PSV'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.